EKSKLUZIVNO

SVJEDOKINJA SVAĐE KOJA JE DOVELA DO UBOJSTVA NA RABU 'Sve je počelo zbog krivo natočenog goriva. Čula sam rafal. Žena je vikala: Dajte mi morfija!'

Specijalna policija MUP-a okružila kuću i blokirala nekoliko ulica u Barbatu
 CROPIX

Drama u Barbatu na Rabu još traje, a rastrojeni Srđan Smojver i dalje prijeti da će se raznijeti bombom te ne pristaje na predaju s pregovaračima Specijalne policije.

Kako smo u međuvremenu doznali, ubojstvu koje se dogodilo u nedjelju u 9.35 sati prethodila je subotnja svađa između rastrojenog razvojačenog branitelja Srđana Smojvera i njegova susjeda Siniše Rakića, liječnika Psihijatrijske bolnice na Rabu, također bivšeg branitelja.

- Smojver je natočio krivo gorivo u automobil i nakon ispumpavanja ga je prolijevao u vrtu. Rakić mu je prigovorio da što to radi jer smrdi cijelo dvorište. Ujutro je uzeo neku strojnicu i prvo mu pucao u jednu nogu, pa drugu, a potom je ispalio rafal. Njegova supruga spasila se skokom s prvoga kata. Pala je na beton, doslovce u grudnjaku i gaćicama - ispričala je za Jutarnji list jedna od mještanki Barbata, koja živi neposredno blizu mjesta gdje se dogodio zločin.

Smojver je zapucao i na temeljnu policiju, a ozlijeđenu suprugu rapskog psihijatra uspjela je evakuirati tek specijalna policija. Stanari zgrade u kojoj živi dobacili su im plahtu da je pokriju, a očevici su vidjeli njezina krvava stopala - nesretna žena vjerojatno je zadobila otvorene prijelome prilikom skoka s prvog kata na beton.

- Dajte mi morfija! Ozlijeđena mi je kičma - jaukala je, ispričali su nam očevici.

- Čula sam kad su joj specijalci govorili: 'Smirite se! Sve će biti dobro'. Odmahnula im je rukom i rekla: 'Ništa neće biti dobro! Ubio ga je' - pa sam zaključila da je znala da joj je suprug mrtav - ispričala nam je mještanka Barbata.

Inače, Smojver je dozvolio specijalcima da evakuiraju ozlijeđenu suprugu ubijenog psihijatra i uklone njegovo tijelo, ali odbija predaju na koju ga nije uspio nagovoriti ni bliski prijatelj, koji je došao po pozivu specijalaca.

Navodno je prije dva tjedna došao s liječenja upravo iz bolnice na Rabu, a Rakić mu je bio liječnik.

Inače, Smojver je nakon razvoda na Rab došao živjeti iz Rijeke, gdje ima stan, a u apartmanskoj kući u kojoj je živio kupio je cijelo prizemlje i živio s majkom. Rakići su živjeli na prvom katu u jednom stanu, a drugi stan na prvom katu kupio je jedan Nijemac. Nakon što se Smojver doselio u apartmansku kuću navodno je počeo zlostavljati susjede zbog korištenja vrta i mjesta za parkiranje, a navodno ga je zbog toga Rakić i prijavio.

Inače, njegova supruga radi u rapskom Općinskom sudu. Susjedi u Barbatu za Smojvera su rekli da je bio miran čovjek koji se brinuo o životinjama. Prema njihovim riječima, povod zločinu bila je banalna svađa, a svi i dalje s nestrpljenjem iščekuju rasplet drame te trenutak kad će specijalci intervenirati. Stanovnicima su zapovjednici specijalne policije nakon dolaska naredili: 'Sklonite se i ne izlazite iz kuće. Zatvorite vrata I prozore'.

Više desetaka metara oko kuće u kojoj se zabarikadirao Srđan Smojver s dugim oružjem i bombom policija je rastegnula traku STOP POLICIJA i osigurava mjesto događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26