AKCIJA

SVJETSKI DAN TURIZMA U ISTRI Prilika da svi zainteresirani besplatno ili po sniženim cijenama posjete najzanimljivije istarske turističke atrakcije

Rovinj
 Profimedia, Panthermedia

Svjetski dan turizma u Istri obilježit će se iduće subote 29. rujna od 10 do 18 sati na 28 punktova diljem Istre. To je prilika da svi zainteresirani besplatno ili po sniženim cijenama mogu posjetiti najzanimljivije istarske turističke atrakcije, a od ove godine i vinare, maslinare i tartufare koji su se uključili u akciju.

Ove godine u akciju su uključeni jama Baredine i Traktor story u Gedićima kod Poreča, zvjezdarnica Višnjan, lječilište Istarske toplice, zip line Pazinska jama, Castle Belaj u Belaju kod Cerovlja, prezentacija fresaka u Roču i Kuća fresaka u Draguću, zatim Motovun: povijest u pokretu, Natura d.o.o. degustacija i lov na tartufe u Srnegli pokraj Buzeta te Family centar Štokovci, srednjovjekovni tematski park Sanc Michael u Raponjima, Escape Castle i Kuća vještice Mare u Svetvinčentu, špilja Feštinsko kraljevstvo u Feštinima kod Žminja, Istra adventure u Draguzetima i Glavani park u Glavanima pokraj Barbana, Ranch barba Tone u Manjadvorcima i konjički klub Istra Star u Biškupiji pokraj Medulina, Park kažuna u Vodnjanu, Nacionalni park Brijuni, Memo muzej u Puli, Istra Inspirit predstava Malin Fest u Medulinu, te izletište Remedy i paleo farma u Radošima kod Poreča, vina Fakin u Batajima kod Motovuna, vina Koraca u Motovunskim Novakima i Wine & Food station Trapan u Šišanu, Brist olive u Vodnjanu, OPG Gabrijela Valenta u Momjanu te Zoran Kalčić u Vrsaru.

Upravni odjel za turizam županije koji organizira ovaj događaj tiskao je letke i plakate, a izrađene su i Internet stranice www.istra.hr/svjetskidanturizma2018 na kojima se prezentira 28 uključenih punktova diljem Istre. Klikom na bilo koji punkt mogu se pregledavati ponuđeni sadržaji s opisom i sniženim cijenama te kontaktima za dodatno informiranje i rezerviranje slobodnog termina. Rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja. Osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria/svjetskidanturizma2018, www.instagram.com/visitistria/svjetskidanturizma2018 objavljivati će se sve najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma 2018. godine u Istri, koje se mogu komentirati i ''lajkati''. Prilikom dijeljenja fotografija i video zapisa na društvenim mrežama, preporučuje se da se označe sa #svjetskidanturizma2018 i #WTD2018.

Inače, u Istri je turizam jedna od najznačajnijih gospodarskih grana. Posljednjih 20-ak godina u Istri je pokrenut čitav niz razvojnih programa kojima se bitno obogatila i podigla kvaliteta ponude, potaknuo razvoj cjelogodišnjeg turizma i stvorili novi motivi dolaska koji nisu vezani samo za „sunce i more“. Turistički se razvija i unutrašnja Istra koja nudi selektivne oblike turizma (eno-gastro, kulturni turizam, aktivnosti u prirodi itd.). Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. usvojen njen Statut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:09