DOKTOR DIKLIĆ

Takve ozljede najčešće ne zahtijevaju operaciju

Da bi se mogućnost infekcije svela na minimum, dr. Diklić je pacijentu ugradio i protočnu drenažu, a uz to pacijent je cijelo vrijeme primao antibiotike

- Takve ozlijede najčešće ne zahtijevaju operaciju. Osim toga, pacijent je otprije imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih je operacija bila rizična. Nismo ga mogli operirati bez niza dodatnih pretraga, a kako pacijent nije bio životno ugrožen, odlučili smo sve te pretrage detaljno i obaviti.

Ja sam ga operirao jer je dr. Kovačić u međuvremenu otišao na godišnji odmor - prisjeća se dr. Davorin Diklić, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

Na pacijentu je učinjen zahvat unutarnje fiksacije, što je uobičajena procedura kod otvorenih prijeloma prvog stupnja. Da bi se mogućnost infekcije svela na minimum, dr. Diklić je pacijentu ugradio i protočnu drenažu koja, a uz to pacijent je cijelo vrijeme primao antibiotike.

I on je potom otišao na godišnji, pa su drugi liječnici u skladu s propisima struke pratili stanje. - U brojnim razgovorima s kolegama složili smo se kako se s pacijentom u svakom trenutku boravka u našoj bolnici u potpunosti postupalo u skladu sa strukom. Na žalost, u medicini ništa nije 100 posto sigurno i ponekad se, kao i u ovom slučaju, znaju dogoditi stvari na koje mi ne možemo utjecati - kaže dr. Diklić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:14