BRBLJAVI SALVINI

TALIJANSKI MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA OVIM JE TVITOM UPROPASTIO POLICIJSKU AKCIJU PROTIV MAFIJAŠA Tužitelj: 'Neka izbjegne slične poruke'

 
Matteo Salvini
 Profimedia, Xposurephotos

Talijanski ministar unutarnjih poslova i 'serijalni tviter', Matteo Salvini, optužen je u utorak da je kompromitirao policijsku akciju hvaleći je prerano na društvenim medijima.

Salvini je prvo na WhatsAppu, preko svojeg osoblja, a potom na Twitteru objavio vijest o uhićenju "15 nigerijskih mafijaša" u Torinu.

Nekoliko sati kasnije, glavni torinski tužitelj Armando Spataro objavio je da bi ta poruka "mogla kompromitirati uspješan ishod akcije koja je još u tijeku".

"Nadamo se da će ministar unutarnjih poslova izbjeći slične poruke u budućnosti", rekao je, prenosi ANSA.

Salvini mu je na to odgovorio da bi trebao razmisliti prije nego progovori.

"Netko bi trebao razmisliti prije nego otvori usta. Ako je glavni tužitelj Torina umoran, trebao bi otići u mirovinu: želim Spataru jako sretnu budućnost kao umirovljeniku."

"Ako mi šef policije piše u 7,22 sati informirajući me o operacijama protiv mafije i organiziranog kriminala, kao što to redovito čini, smatram se slobodnim i počašćenim da zahvalim i čestitam snagama za provedbu zakona iduće minute", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:00