'RAZNI ŠTULHOFERI'

Teolog Adalbert Rebić: 'Urota pedera, komunista i lezbi uništit će Hrvatsku!'

'Pa pogledajte gdje je takva seksualna politika dovela Ameriku, tamo je sve više djevojčica trudno'
 Vjekoslav Skledar/Cropix

ZAGREB - Istraživanje javnog mišljenja, koje je objavljeno u Dnevniku HTV-a u utorak, pokazalo je kako je 41,5 posto ispitanih za izvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u cijelosti, a 22,3 posto anketiranih je bilo protiv izvođenja zdravstvenog odgoja. Ostali ispitanici, njih 23 posto, izjasnili su se za zdravstveni, ali bez seksualnog odgoja, ili s manjim ili većim izmjenama, dok je njih sedam posto odgovorilo kako ne zna odgovor, javlja Slobodna Dalmacija.

Iako na prvi pogled djeluje drukčije, ovo istraživanje pokazuje kako je čak 45 posto ispitanika ili protiv ili smatra kako bi se u manjem ili većem omjeru trebao izmijeniti program seksualnog odgoja koji predlaže Željko Jovanović, ministar obrazovanja. Ipak, Jovanović smatra kako i ovo istraživanje podupire program koji on zagovara.

- U vezi s uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole, u proteklih nekoliko mjeseci provedeno je niz anketa. Poznato je da su prema istraživanju koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls, građani uvođenje zdravstvenog odgoja ocijenili kao jedan od najboljih poteza Vlade. Čak i rezultati ovog istraživanja govore da je većina građana za njegovo uvođenje pa sukladno tome i to smatram podrškom za predloženi kurikulum zdravstvenog odgoja - prokomentirao je Jovanović za Slobodnu Dalmaciju rezultate navedene ankete.

Ladislav Ilčić, predsjednik udruge Grozd, komentirajući ove rezultate, kazao je kako je anketa koju je Grozd naručio u rujnu pokazala da je 85 posto građana podržavalo zdravstveni i seksualni odgoj, ali da je pravilno informiranje javnosti od strane Grozda ipak pridonijelo promjeni tog stava.

- Nisu građani Hrvatske, a pogotovo katolici, ni protiv zdravstvenog ni protiv seksualnog odgoja, ali smo protiv seksualnog odgoja kakav predlaže ministar Željko Jovanović. Mislim da i ova anketa pokazuje da bi trebala postojati dva programa seksualnog odgoja kako bi građani mogli izabrati i tako ne bi bilo problema. Željko Jovanović bi jednostavno trebao shvatiti da ne može nametati svoje stavove svima i da postoje granice koje treba poštovati - rekao nam je Ilčić.

Prema njegovim riječima, razlike u shvaćanju seksualnosti između građana su očito vrlo velike.

- Premijer Zoran Milanović nije u pravu kad insinuira da su razlike o promišljanju seksualnosti malene i da su na razini razlika o ocjeni programa povijesti, matematike ili fizike. To nije točno. Kada je seksualnost u pitanju, različitost stavova je mnogo veća i to država treba poštovati - istaknuo je predsjednik udruge Grozd.

Dr. Adalbert Rebić, katolički teolog, mišljenja je, pak, kako HTV-ova anketa ne odražava točno stav većine građana.

– Ako pratite ankete koje idu uživo preko televizije i radija, uvidjet ćete da je više od 80 posto građana protiv predloženog seksualnog odgoja. Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatsku pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima. Tako nam sada i razni Štulhoferi, pederi i lezbe hoće nametnuti svoj manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo – ustvrdio je Rebić.

Na naše pitanje je li malo preoštar u svojim izjavama, on nam je odgovorio kako uopće nije, ali da je pesimist kada sagleda trenutnu situaciju u Hrvatskoj i svijetu.

– Pa pogledajte gdje je takva seksualna politika dovela Ameriku, tamo je sve više djevojčica trudno i sve je više abortusa. Uz to, takvom moralnom politikom mali narodi su osuđeni na propast. Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti. Pa pogledajte samo o čemu govori film “Svećenikova djeca”, pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve. To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine i jako sam tužan i žalostan zbog toga i svega što se događa u Hrvatskoj i svijetu – naglasio je Adalbert Rebić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Aleksandar Štulhofer: Većina katolika nije protiv

- Po dostupnim podacima, riječ je o solidno napravljenom istraživanju. Zaključak je da većina, otprilike 55 posto građana, podržava zdravstveni odgoj u cjelini, pri čemu jedan manji dio smatra da bi u dijelu koji se bavi spolnošću ipak trebalo napraviti manje promjene. Činjenica da većina građana podržava novi program nije samo podrška ideji da roditeljima treba pomoć škole kada je riječ o zdravlju njihove djece, već i pokazatelj kako tvrdnje protivnika zdravstvenog odgoja da predstavljaju većinu nisu točne. Primijenimo li jednostavnu računicu temeljenu na broju vjernika u novom popisu stanovništva, možemo zaključiti da većina katolika, protivno nedavnim tvrdnjama, nije protiv zdravstvenog odgoja - prokomentirao je Aleksandar Štulhofer, profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:32