GOSTOVANJE NA HRT-U

TEŠKE OPTUŽBE HDZ-ovca 'Mislim da je Ranko Ostojić imao tajni plan za likvidaciju Gotovine ako ga se ne uhiti' OSTOJIĆ 'Hadezenjara je lažov!'

 Screenshot HRT

Josip Vidović, tajnik Odbora za branitelje HDZ-a, za HRT je objasnio zašto je HDZ podupro kandidaturu Mije Crnoje za ministra branitelja.

'Samo dobar, kvalitetan pristup prema braniteljima u Savskoj, ali i cijeloj zemlji rješava sve probleme. Došli smo do zaključka da bi pukovnik Mijo Crnoja mogao provesti taj program. Bivši ministar Predrag Matić nije smogao snage i hrabrosti doći među branitelje, razgovarati i vidjeti što ih točno muči, kakav je odnos prema tim ljudima, pa je došlo do ove situacije. Mi smo uvijek bili spremni razgovarati sa svim braniteljima u Hrvatskoj i BiH. Mislim da nema problema koji se ne može riješiti, rekao je Vidović.

"Treba vratiti dostojanstvo braniteljima i Domovini. Posljednjih petnaest godina određene strukture su radile na rastakanju svih domoljubnih vrijednosti, branitelji su ti prvi koji su stali u obranu tih vrijednosti. Mi mislimo da zbog toga treba otići u šator, da su tamo najvredniji hrvatski sinovi, junaci Domovinskog rata", kazao je Vidović.

Na račun Ranka Ostojića iznio je teške optužbe rekavši: 'Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da su 2002. godine, ja mislim Ranko Ostojić, napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, a ako ga ne može uhititi da ga likvidira', optužio je Vidović Ostojića.

Za ministra branitelja Predraga Matića je rekao da u ključnim trenucima nije stao uz branitelje, a da je objavom registra mnoge koji žive izvan Hrvatske, posebno u BiH, doveo u opasnost, javlja HRT .

Ranko Ostojić je na Facebooku kratko prokomentirao teške optužbe na svoj račun.

'Danas na tkz. Javnoj televiziji neka hadezenjara mene optuži za plan koji...vjerovali ili ne ...ima za cilj likvidirati Antu Gotovinu...naravno da se radi o još jednom lažovu...', napisao je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:01