PREVIRANJA U SDP-U

TEŠKE RIJEČI NA BOŽIĆNOM DOMJENKU SDP-a Komadina neugodno iznenađen izjavama svog kolege: 'Pa to nije mjesto za tako nepristojne primjedbe'

 
Zlatko Komadina
 CROPIX

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je u petak odgovarajući na novinarska pitanja da blagdansko druženje, otvoreno za javnost, nije mjesto za stranačka prepucavanja ni mjesto za nepristojne i neukusne primjedbe riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

Na pitanje da komentira jučerašnju poruku riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću na blagdanskom druženju u toj stranci, Komadina je rekao da "božićno i novogodišnje druženje, i to otvoreno za javnost, nije mjesto stranačkih prepucavanja ni mjesto za nepristojne i neukusne primjedbe kolege gradonačelnika predsjedniku stranke".

"Mislim da je to stvar elementarne pristojnosti, ako ti je netko došao u goste, da se onda pristojno i ponašaš", rekao je Komadina i dodao kako svatko ima pravo na svoje mišljenje u stranci, ali ga treba i iznositi u stranci.

"Nismo bez problema, ali nisam siguran koliko takvi postupci raznih kolega pridonose upravo padu rejtinga", zaključio je Komadina.

Obersnel je u četvrtak na blagdanskom druženju SDP-a u Rijeci, na kojemu je bio i Bernardić, rekao da nije zadovoljan stanjem u SDP-u. "Evo, predsjedniče - ili mijenjaj sebe ili program, ili ćeš morati učiniti ono što te neki pozivaju da napraviš. To se ne odnosi samo na predsjednika, nego i na članove Predsjedništva, ali i Glavnog odbora. Pozivam vas da razmislite o onome što činite jer iduća godina će biti za sve nas još teža i bolnija ako se nešto ne promijeni", rekao je među ostalim Obersnel.

Komadina je na novinarska pitanja odgovarao u petak na konferenciji za novinare o projektu plutajućega LNG terminala na Krku te o radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine.

Na pitanje o kupnji borbenih zrakoplova i odgovornosti s tim u vezi, Komadina je odgovorio kako mu ta tema nije u fokusu te da osobno nije siguran trebaju li Hrvatskoj uopće ti zrakoplovi. Istaknuo je da je riječ o "polovnim avionima, s određenim problemima vezanim za odnose SAD-a, Izraela i Hrvatske" te da uvijek odgovara onaj tko obavlja taj posao.

"Da ste me pitali prije tih ugovora, rekao bih da nam trebaju kanaderi, helikopteri hitne medicinske službe, takve vrste letjelica koje pomažu građanima. Teško da ćemo mi, s bilo kakvom flotom, napadati ili braniti se od bilo koga, tako da nisam pobornik kupnje starih zrakoplova", rekao je Komadina i dodao da je lijepo imati ratno zrakoplovstvo i pilote Hrvatske vojske, ali to je sada skupo za građane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:25