ZEMLJA APSURDA

Teško ozlijeđeni bik dokaz da su političari opet lagali

Politički lobi iz Zagore prije 4 je godine iz Zakona o zaštiti životinja izbacio zabranu borbe bikova, koja je zabranjena i u Kataloniji, a slično se traži i u cijeloj Španjolskoj
 Joško Ponoš/CROPIX

ZAGREB, DICMO - Bik braće Tubić iz Vrbovca pobijedio je u Dicmu na tradicionalnoj borbi bikova Dalmatinske zagore. Unatoč teškim ozljedama, donio je vlasnicima 35.000 kuna i pehar koji im je uručio dožupan Luka Brčić. Šestogodišnji, 860 kg teški bik Kukan, iako jako zaparan po lijevom boku u prethodnoj borbi, u finalu je pobijedio godinu mlađeg i jednako teškog Šarova vlasnika Nikše Vitića iz Sinja.

Jadne se životinje ne bi patile da prije 4 godine politički lobi iz Zagore nije iz Zakona o zaštiti životinja izbacio zabranu borbe bikova, koja je zabranjena i u Kataloniji, a slično se traži i u cijeloj Španjolskoj.

Jure Bitunjac i Živko Nenadić, zastupnici HDZ-a, u članak zakona koji zabranjuje borbe životinja unijeli su amandman “osim tradicionalnih borbi bikova” s ovim obrazloženjem: “Borbe bikova su više odmjeravanje snage nego borba i gotovo nikada ne završavaju značajnim povredama”.

Bik Kukan s teškom razderotinom boka dokaz je protiv njihove tvrdnje. Ali tko njega pita...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:46