UZ ČAVOGLAVE

THOMPSON NA FACEBOOKU OBOŽAVATELJE POZDRAVIO USTAŠKIM POKLIČEM 'Pozdravljamo vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo koristili u Domovinskom ratu'

 
 Jakov Prkic / CROPIX

Na službenoj Facebook stranici pjevača Marka Perkovića Thomsona osvanula je iza podneva objava koja završava ustaškim pokličem 'Za dom spremni'.

Uz poruku 'pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu. ZA DOM SPREMNI!' objavljena je i snimka s Thompsonova koncerta na kojemu pjeva 'Čavoglave' koja zapolinje spornim pozdravom.

Ako je vjerovati komentarima, riječ je o koncertu na Dan pobjede 5. kolovoza u Kninu prije nekoliko godina. Naime, Thompson nije nastupio na zadnje dvije proslave u Kninu.

Prije samo nekoliko dana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na pressici u povodu četiri godine od svečane inauguracije priznala kako je pogriješila vezano za taj pozdrav.

- Da, pogriješila sam kad sam rekla da je to povijesni pozdrav jer mi je to više puta rekao netko od savjetnika. Međutim, prihvaćam činjenicu koju su rekli povjesničari da to nije stari hrvatski pozdrav, rekla je u subotu.

Podsjetimo, Thompson je oslobođen oslobođen krivnje za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič 'Za dom spremni' tijekom izvođenja pjesme "Bojna Čavoglave" na koncertu u Slunju 8. kolovoza prošle godine na proslavi obljetnice vojno redarstvene akcije 'Oluje'.

Sutkinja je tada pojasnila da poklič 'Za dom spremni' tijekom izvođenja pjesme 'Čavoglave' nije bio praćen političkim porukama niti je izazvao remećenje javnog reda i mira.

Dacebook screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:41