SVE KREĆE U RUJNU

TITOV GALEB TRUNE U RIJEČKOJ LUCI Grad napokon došao na ideju što učiniti s legendarnim brodom

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2014. u 17:03

Zeljko Šop / CROPIX

RIJEKA - Legendarni Titov brod Galeb, koji već godinu dana prikuplja ruzinu na vezu u riječkoj luci, ide u koncesiju na 30 godina. Kako najavljuju u Gradu Rijeci, tijekom rujna trebao bi biti raspisan poziv za prikupljanje ponuda.

Od 4,500 kvadrata korisne površine broda, u koncesiju će se dati 3,500 četvornih metara, s time da će se od te površine 3 tisuće kvadrata moći koristiti za komercijalne svrhe, a 500 kvadrata mora ostati muzejski prostor. Što se tiče komercijalnih prostora, koncesionar može urediti smještajne, ugostiteljske, kongresne i rekreacijske sadržaje.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 10,3 milijuna eura, s time da će budući koncesionar imati dvije godine počeka na varijabilni dio naknade, koji iznosi posto od očekivanog, odnosno ostvarenog ukupnog prihoda od obavljanja djelatnosti za koncesiju na kulturnom dobru.

Pročelnik Ivan Šarar izrazio je uvjerenje da će uvjeti koncesije biti zanimljivi poduzetnicima. Galeb će najvjerojatnije biti vezan na Riječkom lukobranu, u visini nedavno obnovljenih lučkih dizalica.

Izdvajamo