'NEMAM POJMA ŠTA ĆU SAD SA SOBOM'

TKO JE 'MLADI PRINC' KOJEG SU IZBACILI IZ MOSTA? Slovenca je zvao na krvavi obračun, svoju svadbu okitio je zastavama HOS-a, pod istragom je HNS-a...

 
 Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Martina Mladena Pauka društvena mreža stajala je članske iskaznice Mosta. U nju je često zaplitao i hvatao poznata imena, s čim se stranka nije slagala. Smetalo im je, kaže, da mediji uporno prenose njegove statuse, objave i prozivke, stvarao se dojam da je to kolektivno mišljenje. A zapravo je, je li, 25-godišnji Pauk pleo svoju ideologiju, piše Slobodna Dalmacija.

Nismo zaboravili ono kad je slovenskog parlamentarca Žana Mahniča pozvao na krvavi obračun, čime je u narodu zavrijedio nadimak Spiderman.

– Pa da, kumovali su često prenošeni statusi. Volim na običnu izjavu bacit vic ili dolit ulja na vatru, pa to bude medijski zanimljivo – komentira sada nezavisni gradski vijećnik, kojeg zovu i 'princom splitskog Gradskog vijeća'. Nedavno je prozvao i rivale iz stranke Pametno, Marijanu Puljak nazvao je "slatkom i malom" nakon što je obavijestila virtualne prijatelje da Pauk smatra kako se u školi mora "učiti informatika, kemija, fizika i egzaktne znanosti, a ne tamo neki građanski odgoj".

Šef splitskih mostovaca Ante Čikotić na to je gasio vatru komentarom da oni jesu "za građanski odgoj, ali s odmakom od ideologije". Čini se da je Čikotić morao tretirati Pauka kao da mu je mlađi neposlušni brat.

– Već smo 5. prosinca dogovorili izlazak iz stranke, a status s Marijanom bio je tri dana poslije. Odredili smo da ćemo dvanaestog izaći u medije, sve je bilo ranije dogovoreno – komentira Pauk, pa pitamo je li onda bio tempiran i odlazak Vlahe Orepića iz Mosta. Kaže da s tim nema ništa, ne poznaju se. I dok mu se prijatelji na Facebook profilu pozivaju na okladu da će do 13. prosinca 2018. godine postati HDZ-ovac, na pitanje s kim će pod ruku on, poput Bože Petrova odgovara: "Ni sa HDZ-om, ni sa SDP-om." A hoće li u pravaše? Svoje vjenčanje ukrasio je zastavama HOS-a...

– Nemam pojma šta ću sa sobom. Kako bi rekao Ivica Olić, "kako će branič znat di će ić Ivica Olić, kad ni Ivica Olić ne zna di ide Ivica Olić". Da postoji ikakva mogućnost uklapanja u širi kolektiv, onda sigurno ne bih imao problema u Mostu, jer baš on pruža najviše osobne slobode od svih stranaka. Ako sam opasan za Most, onda sam za svakoga. Poput nekakvog enfant terriblea koji se ne da kontrolirati – zaključuje Pauk slično što i mi.

Objavio je i status u vezi s napuštanjem stranke – piše da su njegovi stavovi zasmetali ponajprije novopridošlim članovima. Nije htio otkriti imena, ali kaže da misli na one koji su se pojavili nakon izbora.

"Da sam imao ikakvu zlu i lošu namjeru, otišao bih uz eksploziju kao bivši kolege Prgomet, Petrina ili Orepić, a vjerujte mi, da sam zao, mogao sam nanijeti ogromnu štetu Mostu od koje se ne bi nikad oporavili", napisao je, i na dnu dodao oznaku #BašZatoMOST, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:15