SMRT U OBROVCU

TKO JE VERONIKA PECOLAJ? Javnost je za lažnu medicinsku sestru saznala nakon šokantnog TV priloga, dr. Jusup se hvalio da ju je izvukao s psihijatrije

 
Veronika Pecolaj, navodna medicinska sestra dr. Jusupa
 Jure Miskovic / CROPIX

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u travnju ove godine je donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa (54), kontroverznog obrovačkog liječnika kojeg je razotkrila emisija Provjereno Nove TV.

Njegovi pacijenti su se koji mjesec prije žalili na otežano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu. U nekoliko mjeseci njegovu je ordinaciju napustilo oko 900 pacijenata.

Pored liječnika je rame uz rame bila i Veronika Pecolaj (26), koja se predstavila kao njegova medicinska sestra i zaručnica.

Nije znala novinaru odgovoriti na pitanje gdje se školovala za medicinsku sestru. 'U Zadru', odgovorila je. 'U kojoj školi?' pitao je novinar.

"Ne sjećam se iskreno. Hvala Bogu pa sam zaboravila. Ne želim se ni sjećati jer sam imala loše iskustvo s tom školom", rekla je. “"Koju? Pa medicinsku školu, rekla sam vam to već jednom. Što vi na ušima sjedite?" ljutila se Veronika.

Promo/Nova TV
Dr. Goran Jusup i Veronika Pecolaj

Jusup se pohvalio da ju je izvukao iz bolnice 'kad je bila u ludnici na Ugljanu'.

'Ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara'

"Dr. Jusup i ja smo tri godine zajedno, a prekjučer me zaručio. On je dobar čovjek i dobar liječnik, najbolji u državi. Ljudi izmišljaju laži i spletke, laju", govorila je Veronika.

"Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara”, branio ju je dr. Jusup.

No iz Hrvatske komore medicinskih sestara poručili su kako u njihovu registru nema osobe pod njezinim imenom.

Jutarnji je doznao da u Obrovcu nikada nije završila ni Trgovačku školu koju je tamo bila upisala. S liječnikom se intenzivnije družila od prošle godine te je on bio pod njezinom potpunom kontrolom.

Nakon dramatične objave u medijima, Veronika je 'preuzela' zgradu te je kontrolirala tko u nju može ući. Mahnito je tjerala novinare te je pozvala policiju koja je na kraju morala smirivati nju.

Obrovac, 260419.
Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) donio je odluku o raskidu ugovora sa specijalistickom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.
Na fotografiji: Veronika Pecolaj, pomaze u ordinaciji dr. Gorana Jusupa.
Foto:/ CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

Službeni telefon Doma zdravlja je bio isključen, a na liječnikov mobitel javljala se ona, držeći kod sebe oba uređaja, kao i ključeve Doma zdravlja. Poručila je novinarima da liječnik ne može razgovarati bez njene dozvole.

Jusup je tada dao izjavu rekavši da nije s njom u emotivnoj vezi već da joj je samo htio pomoći.

Na kraju je nesretna žena završila na odjelu psihijatrije u zadarskoj općoj bolnici.

Jusupu tražila medicinsku sestru preko Facebooka

Zanimljivo je da je Veronika Pecolaj prvo pokušala preko Facebooka dr. Jusupu krajem 2018. godine naći medicinsku sestru koja bi radila u Obrovcu. Uvjeti su joj bili: 'marljiva, vrijedna i da sluša doktora'.

Kasnije je objasnila da nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novca pa je onda ona 'shvatila da je kvalificirana i zaposlila se'.

Policija je u ljeto opet zabilježila incident mlade Veronike.

Policija ju je zatekla kako iskrivljuje zadnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u Jusupovom vlasništvu. Pritom je nekoliko puta nogom udarala u automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući.

Policija protiv nje nije podnijela prijavu jer se radi o djelu oštećenja tuđe stvari koje se goni po prijavi oštećenika koji nije podnio nikakvu prijavu.

Veronika je sinoć pronađena mrtva u svome stanu. Hitnu službu je pozvao Goran Jusup. Navodno se ugušila kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:58