SDP-ov KANDIDAT

'TO ŠTO ONA RADI JE OPASNO...' Milanović žestoko komentirao izjavu predsjednice da će Bandiću nositi kolače u zatvor ako bude osuđen

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.12.2019. u 13:51

Zagreb, 261119.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Zoran Milanović

 

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u svom se izbornom stožeru susreo s čelnicima stranaka koje ga podržavaju na predsjedničkim izborima, javlja N1.

Milanović se na kraju sastanka zahvalio šefovima stranaka koje su ga podržale. "Utakmica tek počinje, igrat će se oštro, ali bit će fer", rekao je Milanović.

"Pet mjeseci traje ta kampanja i za mene itekako službena. Išao sam po Hrvatskoj, družio se s ljudima i govorio, govorio, govorio, govorio. Dobra su iskustva, pet mjeseci su mi mjerkali svaku izjavu, grimasu, rečenicu", rekao je Milanović.

Milanović je komentirao i izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u intervjuu za Media Servis rekla da će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor, ako bude osuđen.

"Marija Antoaneta se grdno zaigrala s kolačima. Opasno je to što radi Kolinda Grabar Kitarović, signal koji predsjednik šalje na taj način je - pomilovat ću te", rekao je Milanović, dodavši da između predsjednice i zagrebačkog gradonačelnika nema prijateljstva.

Zagreb, 031219.
Iblerov trg.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic sastao se s predsjednicima 13 stranaka koje su podrzale njegovu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
 

"Ta priča s prijateljstvima je nešto vrlo, vrlo opasno, da ne upotrijebim grublju riječ. Nema prijateljstva u takvim stvarima. Prijateljstvo Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića, skoro 20 godina starijeg muškarca, počinje onog trenutka kad je Bandić izašao iz Remetinca. To je odnos iz interesa, duboko lukrativan, ne osoban. Prije su joj tako bili prijatelji ljudi koji su bili u problemima s hrvatskim pravosuđem", rekao je Milanović.

Što se tiče izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je komentirajući tu predsjedničinu izjavu rekao da misli da se šali, Milanović smatra da to nije tako.

"Ajde da se ja tako našalim, što bi bilo? Oni nemaju smisao za humor. To je najgora vrsta cinizma, kao i parodija u kojoj su sindikati dobili svoje", rekao je Milanović, a navodi N1.

Zagreb, 031219.
Iblerov trg.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic sastao se s predsjednicima 13 stranaka koje su podrzale njegovu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo