OPET AKTIVAN NA BLOGU

TODORIĆ POKUŠAVA OSPORITI ZAKON KOJI MU JE ODUZEO KONTROLU NAD TVRTKOM Predao Ustavnom sudu Prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona

 Boris Kovacev / CROPIX

Ivica Todorić u subotu je na svome blogu objavio kako je Ustavnom sudu RH podnio Prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o postupku izvanredne uprave u tvrtkama od sistemskog značenja za Republiku Hrvatsku zbog kršenja njegovih ustavnih i temeljnih ljudskih prava.

- Prijedlog za ocjenu ustavnosti podnio sam zbog eklatantnog kršenja mojih ustavnih i temeljnih ljudskih prava - istaknuo je Todorić na blogu.

Napominje kako su u prijedlogu i popratnim dokumentima, koji su popunili "tri registratora", navedena sva kršenja njegovih ustavnih i ljudskih prava "kakva u suvremenoj Europi nisu viđena".

Na blogu je na 50-ak stranica objavio u cijelosti prijedlog za ocjenu ustavnosti zakona, kao i prijedlog za privremenu obustavu izvršenja svih pojedinačnih akata i radnji koje se poduzimaju na osnovi tog zakona, s obrazloženjima.

Todorić u blogu naglašava kako je donošenjem Lex Agrokora nepopravljiva šteta učinjena u dva aspekta.

- Kao posljedica primjene Zakona i provedbe izvanredne uprave nad društvom Agrokor i njegovim povezanim i ovisnim društvima, predlagateljima i ranijoj upravi je oduzeta mogućnost da sami provedu postupak restrukturiranja poslovanja na mnogo učinkovitiji i uspješniji način u usporedbi na postupke koji su provedeni tijekom izvanredne uprave, čime je prouzrokovano značajno umanjenje vrijednosti tih društava - ističe.

Osim toga, dodaje Todorić, otvaranjem postupka izvanredne uprave i imenovanjem izvanrednog povjerenika započeta je medijska kampanja koja, po svome opsegu, ima izravan učinak medijskog linča i najgrubljeg kršenja presumpcije nevinosti.

Također, piše na Todorićevu blogu, zakon i izvanredna uprava nad društvom Agrokor poslužili su kao pravno i civilizacijski nedopuštena podloga kaznenom progonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:15