NA BLOGU

TODORIĆ SE OGLASIO NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE PROTIV NJEGA Za sve je ponovno optužio Plenkovića

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.09.2019. u 12:57

Zagreb, 281114.
Predstavljanje suradnje izmedju svicarske grupe Emil Frey, njemackog koncerna Daimler i koncerna Agrokor. Konferenciji za medije na kojoj je prezentirana suradnja nazocili su predsjednik Daimlera za srednju i istocnu Europu, Afriku i Aziju Peter Alexander Trettin, predsjednik grupe Emil Frey Walter Frey te predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todoric.
Na fotografiji: Ivica Todoric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Ivica Todorić

 

Nakon što je DORH jučer objavio da je podignuta optužnica protiv nekadašnjeg čelnika Agrokora Ivice Todorića zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Todorić se o tome oglasio novom objavom na svom blogu. U objavi Todorić tvrdi da je do tog poteza DORH-a došlo po nalogu Andreja Plenkovića, te da su navodi u optužnici netočni i zasnovani na insinuacijama, kao i da će ih na sudu jednostavno pobiti.

Todorićevu objavu prenosimo u cjelosti:

'Najnoviji potezi DORH-a, nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po tko zna koji puta) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovno ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora junački legalni potez, ponovno koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netočni i zasnovani na insinuacijama. Samim time bit će i jednostavno pobiti na sudu iako sam potpuno uvjeren da su lažne optužbe pobijene već u prethodnim fazama izvida i istrage. Nažalost, potpuno je jasno da je takav način shvaćanja politike i moći itekako stil Andreja Plenkovića koji koristi cjelokupni represivni aparat za eliminaciju političkih protivnika i prikrivanje epske pljačke u Agrokoru. Skupina njegovih odabranika, uz obilno političko sponzorstvo premijera Plenkovića, u vlastite je džepove strpala stotine milijuna eura nepripadne imovinske koristi. Stoga i ne čudi da se svih koji ne dopuštaju da se taj kriminal zaboravi rješava po poznatom receptu iz svoje političke platforme - kaznenim progonom za nepostojeća protuzakonita djela. Ali Borg, Lex Agrokor, odabir savjetnika, roll up kredit i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti! Cilj ovakvog djelovanja je da se skrene pozornost s najveće političko kriminalno korupcijske afere u Republici Hrvatskoj koja i danas traje', piše Ivica Todorić na svom blogu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo