SUKOB SE NASTAVLJA

TODORIĆ U ZADNJOJ OBJAVI NA BLOGU 'Od amnezije boluju samo premijer i njegova potpredsjednica, narod itekako pamti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.09.2017. u 14:50

Zagreb, 040517.
Premijer Andrej Plenkovic u Banskim dvorima odrzao konferenciju za medije nakon neuspjelog pokusaja opziva ministra financija Zdravka Maric u Saboru.
Na fotografiji: Martina Dalic, Andrej Plenkovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

Martina Dalić i Andrej Plenković

Ivica Todorić u petak je u najnovijem blogu objavio da će dugo pamtiti sve što se dogodilo 26. veljače i 26. ožujka ove godine.

"Gospodine predsjedniče Vlade, kad iz neke baltičke zemlje narodu poručujete da ima kolektivnu amneziju, onda očito zaboravljate da narod pamti puno dulje nego to politika želi. I ja pamtim dugo, a događaje od 26. veljače i 26. ožujka ove godine pamtit ću zauvijek", piše u blogu.

"Podsjetit ću vas da smo se vidjeli samo dvaput u životu. Naš drugi sastanak, za razliku od prvog, dogodio se na moju inicijativu, a prezentirao sam vam Stand still.  Osim mene i Vas sastanku su nazočili i Martina Dalić i Davor Božinović. Tada ste mi rekli kako ćete i sami dati preporuku bankama oko projekta Stand stilla", nastavlja Todorić.

"No, to niste učinili, ostavili ste me bez informacija, i aktivirali ste Lex iako za to niste imali niti dokumentaciju iz kompanije niti jedan uvjet koji propisuje zakon! To je istina gospodine predsjedniče Vlade", zaključuje prvi dio objave Todorić.

"A istina je i da je Martina Dalić prijetila i meni i mojoj obitelji, istina je da je to činila komunikacijskim alatima koji se ne mogu obrisati. Istina je da su prijetnje bile vrlo izravne, neke i pred svjedocima. Amnezija? Za to joj je dovoljno pogledati u arhivu svojeg mailboxa", osvrnuo se Todorić.

"Istina je i to da pripremam čitav niz postupaka protiv pojedinaca i institucija čiji je angažman oko Agrokora bio protuzakonit. A tužbe Martine Dalić jedva čekam, pritom nemam amneziju već živo sjećanje, ali i sve potrebne dokaze da bezočno laže ona koja je bila generator otimanja Agrokora."

Izdvajamo