PIT ĆE HRVATSKU VODU

Todorićeva tvrtka sponzorira nogometaše Srbije na SP-u

Vrbovec, 240409.Premijer RH Ivo Sanader otvorio je novi pogon za proizvodnju mesa u tvornici PIK Vrbovec u vlasnistvu koncerna Agrokor.Ivica Todoric vlasnik koncerna Agrokor.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - ‘Hrvatska voda u srpskom grlu’ ili ‘Srpski fudbaleri će jurišati na SP-u u Južnoj Africi osvježeni hrvatskom vodom’ - tvrdnje su nekih srbijanskih portala kojima se prenosi i komentira informacija o sponzorstvu srbijanske nogometne reprzentacije od strane tvrtke Ivice Todorića.

Naime, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi službena voda srpske nogometne reprezentacije, a ujedno i njihov sponzor bit će Mivela koju proizvodi tvrtka Nova sloga iz tajkunskog carstva Ivice Todorića. Za njenu distribuciju i marketing zadužena je Jamnica, koja je krajem prošle godine Mivelu i uvezla na hrvatsko tržište.

Prema pisanju srpskih medija, Todorić je kupio 85 posto dionica tvrtke Nova sloga za četiri milijuna eura uz obvezu ulaganja dodatnih 11 milijuna eura. Hrvatski poduzetnik već dugo je prisutan na srbijanskom tržištu, a ni sportska sponzorstva u susjedstvu dosad mu nisu bila strana.

Todorić je 2003. godine sponzorirao košarkašku ligu Srbije i Crne Gore (Frikom Yuba liga) s pet milijuna eura po sezoni, a bilo je najava da bi u skoroj budućnosti u nazivu te lige moglo osvanuti i Agrokorovo ime. U Hrvatskoj je u to vrijeme bio sponzor Janice Kostelić i NK Hajduk.

Prema rang-listi beogradskog Blica, objavljenoj nakon provedenog istraživanja tamošnjeg tržišta prije dvije godine, Ivica Todorić je zauzimao mjesto među 40 najmoćnijih ljudi u Srbiji.

I dok tamošnji navijački puk zbija šale na račun ‘hrvatskog sponzora’ reprezentacije, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ne vidi u činjenici da je vlasnik „mivele“ hrvatski tajkun Ivica Todorić - nikakav problem.

- Pitanje vlasništva nad nekom tvornicom danas ništa ne znači. Danas je gazda jedan, sutra drugi - izjavio je Karadžić za Kurir.

Prema njegovu mišljenju, sklopili su najbolji ugovor s kompanijom koja se bavi vodom otkad se nogomet igra. Ugovor o sponzorstvu s Mivelom potpisan je krajem ožujka ove godine, a Mivela je dugo godina bila jedan od glavnih sponzora Crvene zvezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:03