SLUČAJ FOTOMONTAŽA

TOLUŠIĆ OTKRIO NA KOJU JE BANDU MISLIO GOVOREĆI O AFERI 'Završit će u zatvoru vrlo brzo!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 11:32

CROPIX

 

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ispred zgrade Banskih dvora ponovno je kratko prokomentirao aferu s fotomontažom koju je objavio Nacional, prenosi N1.

"Sve ćete znati kad završe istražne radnje", rekao je Tolušić i na pitanje novinara na koju je bandu mislio kad je govorio o ljudima koji stoje iza fotomontaže, odgovorio: "Na onu bandu koja će vrlo brzo završiti u zatvoru".

Podsjetimo, u utorak nakon izbijanja afere, Tolušić je novinarima poručio: "Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga".

"Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u zadnje vrijeme, to mogu zaboraviti", rekao je ministar koji očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao.

"Bandi koja se malo zaigrala" poručio je da se "namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere".

 

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne političke događaje premijer Andrej Plenković komentirao je još jednom montirane fotografije objevljene u Nacionalu, prenosi Dnevnik.hr.

- Ovo je dosad najpodmukliji pokušaj fabriciranja lažnih informacija. Ovako nešto još zasada nismo vidjeli. Otkrivamo nove dimenzije onih koji se bave kaznenim djelima. Čudi me što neki misle da je sve ovo dio nekog PR-a i pokušaj skretanja pozornosti s nekih drugih problema. Zahvaljujem se svima koji misle da smo toliko kreativni. Očekujem da će nadležna tijela otkriti tko je i zašto ovo napravio", kazao je premijer i zahvalio SOA-i i Nacionalu na objektivnom pristupu.

Podsjetimo, Nacional je objavio eksplicitne i montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u kompromitirajućoj situaciji s prostitutkom i kokainom. Fotografije su, tvrde u Nacionalu dobili od anonimnog izvora, a sve je navodno razotkrila SOA.

USKOK istražuje slučaj lažnih fotografija Tolušića

Glasnogovornik USKOK-a potvrdio je za N1 da se istražuje slučaj lažnih fotografija ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

"Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da se u predmetnom slučaju provode o kojima, s obzirom da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije", odgovorili su iz USKOK-a na upit N1 televizije.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo