HDZ PROTIV HSS-a

Tomislav Sokol: 'Beljak već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru'

Tomislav Sokol
 Tomislav Kristo / CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Sokol rekao je u četvrtak kako predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimir Beljak izjavom poput one da "HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti, inače Hrvatska ne može naprijed" već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru.

- To je prvenstveno pokazatelj nemoći stranke koja pokušava kroz nekakve koalicije skupljene s kolca i konopca dobiti mandat u Europskom parlamentu i tako opstati kao relevantna na političkoj sceni, što vjerujem da joj neće uspjeti - rekao je Sokol u ime HDZ-a komentirajući Beljakovu izjavu u Rijeci da "dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamoli na čelu države, Hrvatska ne može naprijed".

Ustvrdio je da je predsjednik HSS-a u svojoj stranci manje-više sve svoje neistomišljenike "pobacao van iz stranke", a od te stranke pokušava napraviti nešto što HSS nikada nije bio - ekstremno lijeva stranka koja širi mržnju prema svima koji ne misle kao oni.

- Beljak, koji ima pravomoćnu kaznenu presudu, nije osoba koja je prikladna drugima dijeliti bilo kakve lekcije - poručio je.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak ustvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije da HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti, jer "dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamoli na čelu države, Hrvatska ne može naprijed".

Sokol je odbacio i Beljakove optužbe da HDZ-ovi ministri i dužnosnici u stranačkoj kampanji za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije u svoje redovno radno vrijeme koriste službene automobile i državne resurse rekavši kako je normalno da Vlada ima određene aktivnosti za tu županiju.

Istaknuo je kako državni dužnosnici, koji su članovi HDZ-a, imaju pravo kao članovi stranke zastupati njezine interese. No naveo je i kako je "jasno odvojeno ono što rade po službenoj dužnosti od njihova stranačkog rada". Rekao je kako niti jedna Vlada od dosadašnjih nije toliko napravila za ravomjeran regionalan razvoj zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:21