NEDJELJOM U DVA

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ KOD STANKOVIĆA 'Za ovu zemlju i grad je nužno da Milan Bandić izgubi izbore, a nadam se da ću ja biti taj koji će ga pobijediti'

Tomislav Tomašević
 Bruno Konjević / CROPIX

Tomislav Tomašević, zastupnik platforme "Zagreb je naš" u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" potvrdio je da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba te da će se opcija "Možemo" angažirati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

- Za ovu zemlju i grad je nužno da Milan Bandić izgubi izbore. Htio bih da ide na izbore i da izgubi i nadam se da ću ja biti taj koji će ga pobijediti, izjavio je Tomašević u emisiji Aleksandra Stankovića.

- Zagreb treba ući u 21. stoljeće. Dvadeset godina kasnimo, nismo metar tramvajske pruge napravili, nismo rješili pitanje Jakuševca. Već 20 godina imamo zabranu izgradnje javnih garaža u centru grada, kako bismo maknuli što više automobila iz centra grada, a i kako bi se što više aktivirale pješačke i biciklističke staze. Sve europske metropole rade upravo to, a mi supotno. Što se tiče željezničke pruge u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj više smo se fokusirali na izgradnju cesta, rekao je.

- U odnosu na druge zemlje mi smo stvarno potpuno zapostavili željezničku infrastrukturu. Situacija je puno gora nego prije 30-40 godina. Mi ne da nismo modernizirali pruge, nego čak nismo niti održavali ono što smo trebali. Tako su nam pruge sve više propadale. Sad vlakovi ne mogu voziti na dobrom dijelu pruga više od 50 km/h, kazao je.

Tomašević je potvrdio da ima ambicije kandidirati se i na parlamentarnim izborima.

Govorio je i da se promijenila dinamika na sjednicama Gradske skupštine.

- Sjednice Skupštine znaju trajati i po četiri dana jer raspravljamo o svakoj točki. Sve nam je bitno. Sve muljaže gradske uprave nastojimo razotkriti. To nije ni blizu onako kako je izgledalo u prošlom mandatu, dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:11