BITKA ZA SDP

TONINO PICULA 'Hvala svima koji su htjeli da se kandidiram protiv Milanovića, ali ovoga ću puta podržati kolegu Komadinu'

 Dragan Matić / CROPIX

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula, kojega su u posljednje vrijeme mnogi spominjali kao mogućeg kandidata za predsjednika SDP-a, u nedjelju je definitivno otklonio takvu mogućnost.

U priopćenju je naveo kako će u utrci za novog šefa stranke podržati primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu.

'Poštovani prijatelji, sljedećeg tjedna će se održati sjednica Glavnog odbora SDP-a. Očekujem da ćemo na njoj raspravljati o rezultatima posljednjih parlamentarnih izbora koje je koalicija Hrvatska raste izgubila', napisao je Picula.

'Zahvaljujem svima vama koji ste htjeli da se kandidiram za predsjednika SDP-a. Izuzetno cijenim vašu podršku! Ipak, želim vas obavijestiti kako se ovaj put neću kandidirati za mjesto predsjednika stranke. Razloga za ovakvu moju odluku ima više, ali glavni proizlazi iz procjene da, u postojećim okolnostima, najveći doprinos temeljitoj promjeni načina upravljanja strankom i afirmaciji socijaldemokratskih politika mogu dati kao dio novog vodstva SDP-a', naveo je Picula, najavljujući da će istaknuti kandidaturu za mjesto u Predsjedništvu SDP-a.

'Već 25 godina zauzimam se za SDP čija je misija biti medij političkog djelovanja za sve koji žele pravednije, uravnoteženije, poduzetnije i tolerantnije hrvatsko društvo', napisao je Picula.

'Na unutarstranačkim izborima za predsjednika moju podršku ima kolega Zlatko Komadina. Njega prepoznajem kao čovjeka koji od početka dokazuje predanost socijaldemokratskim vrijednostima, afirmira politički vjerodostojan SDP, koji se zna suočiti i s vlastitim slabostima, ali koji na izborima itekako zna dobiti povjerenje građana', zaključio je svoje priopćenje Tonino Picula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:53