KAOS NA IBLERU

TOTALNI CIRKUS U SDP-u Članica stranke na društvenim mrežama doznala da je izbačena iz stranke, još više se šokirala kada je otkrila razlog

SDP-ovka je izbačena iz stranke jer je prije 2 godine kritizirala povratak Kolarićeve u stranku. Andrejev Majcan smatra da je postupak protiv nje proveden kako ne bi postala šeficom Foruma žena. Kandidaturu su dale Karolina Leaković te Maja Sporiš
Snežana Andrejev Majcan
 FACEBOOK

SDP-ovka iz Istre, Snežana Andrejev Majcan, izbačena je iz stranke, i to zato što je prije dvije godine, među ostalim, na društvenim mrežama iznosila vrlo negativne stavove i ocjene o Aleksandri Kolarić.

Ružne opaske na račun Aleksandre Kolarić Snežana Andrejev Majcan iznosila je pošto se Kolarić vratila u SDP, a ceh za to je platila nakon što je Kolarić istupila iz stranke ocjenjujući da je SDP stranka u kojoj je “game over”.

- Aleksandru Kolarić sam kritizirala prije dvije godine. Pune dvije godine se ništa nije poduzimalo tim povodom, da bi se toga odjednom sjetili kada sam objavila kandidaturu za predsjednicu Foruma žena SDP-a. Odmah sam dobila poziv za raspravu, no u njemu ništa konkretno nije bilo navedeno - kaže Andrejev Majcan koja smatra da je postupak protiv nje koji je završio izbacivanjem iz stranke proveden samo zbog toga da ne bi postala predsjednicom Foruma žena. Navodi i da su joj u postupku koji je rezultirao njenim izbacivanjem iz SDP-a povrijeđena statutarna prava.

- Statut daje pravo svakome protiv koga se pokrene postupak da ima uz sebe člana stranke koji će ga podržati. Navela sam kojeg člana, pravnika koji dobro poznaje Statut, pozivam da mi bude u obrani, no nisu ga pozvali. Kada sam došla na raspravu, pitali su me imam li člana za podršku. Odgovorila sam da ga nisu pozvali i zatražila odgodu, ali su odbili taj moj zahtjev. Čak nije dozvoljeno ni da se moja izjava unese u zapisnik - ogorčena je Andrejev Majcan koja tvrdi da se u nizu kršenja njenih prava ističe i činjenica da je za odluku da je izbačena iz SDP-a doznala na društvenim mrežama. Prije nekoliko dana je, tvrdi, na Facebooku pročitala da je izbačena iz stranke, a njoj nikakva odluka o tome još nije dostavljena.

Na pitanje kako će se postaviti prema odluci o izbacivanju, naša je sugovornica rekla da je može prihvatiti tek kada je dobije.

- Ako se pokaže da je sadržaj koji sam imala priliku vidjeti na društvenim mrežama točan, onda ću podnjeti prigovor Statutarnoj komisiji, a po potrebi i dalje - kaže naša sugovornica i navodi da je suludo što joj se na teret stavljaju i neki događaji još iz 2015., a pozivaju se na pravila iz 2018. Zaključuje da je to još jedan argument u prilog tezi da je cijeli stegovni postupak i njeno izbacivanje iz SDP-a motivirano isticanjem kandidature za predsjednicu Foruma žena SDP-a.

Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a održat će se u subotu, 24. studenoga, u Zagrebu. Proces izbora delegatkinja Skupštine te kandidiranja za tijela Foruma žena SDP-a (predsjednicu, dvije potpredsjednice, šest članica Predsjedništva, 28 članica Glavnoga i pet članica Nadzornoga odbora) počeo je 2. listopada i trajao do 2. studenoga.

Procjena je da će na Skupštini biti oko 200 delegatkinja s pravom glasa.

Kandidaturu za predsjednicu Foruma žena SDP-a podnijele su Karolina Leaković, koja je v.d. predsjednice toga Foruma i predsjednica sindikata zaposlenih u SDP-u, te Maja Sporiš, koja je inače savjetnica u Vladinu Uredu za ravnopravnost spolova i smatra se kandidatkinjom bliskom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:20