OBEĆANA ZEMLJA

TOTALNI EGZODUS IZ SLAVONIJE, OSJEČANI POKRENULI POTPISIVANJE PETICIJE 'Hoćemo izravne letove za Dublin da lakše pobjegnemo iz Hrvatske!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2016. u 10:45

Osijek, Klisa, 040414.
Slijetanjem putnickog aviona Ryanair iz Londona Zracna luka Osijek prigodno je obiljezila otvaranje ljetne sezone u domacem i medjunarodnom zracnom prometu. Tijekom ovogodisnjeg ljetnog reda letenja, koji traje do kraja listopada, redovitim zracnim linijama Osijek ce biti povezan sa Zagrebom, Splitom i Dubrovnikom, te po prvi puta s Rijekom i Londonom.
Na fotografiji: odlazak putnika iz Zracne luke Osijek u London.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / HANZA MEDIA

Slavoncima je Irska obećana zemlja, a kako bi put do nje skratili, pokrenuli su čak i peticiju za uvođenje zračne linije Osijek - Dublin, piše Dnevnik.hr.

Tomislav Medved (23) iz Osijeka koji priliku za zaradu tijekom sezone kao kuhar u Irskoj ne propušta, kaže kako se put od Irske do Osijeka jednom odužio na 28 sati.

- Bila je prvo 3 sata vožnja busom od mjesta gdje živim u Irskoj do Dublina, onda let Dublin - Zadar, ali to je bio najlakši dio puta, a onda kreće križni put. Čekanja od 6 sati zbog ukidanja noćnih linija za Zagreb, tako da se to odužilo od 7, 8 sati do 28 sati putovanje.

S istim problemom susreću se brojni Slavonci u Irskoj pa su organizirali su se u Udrugu Smaragdni otok i pokrenuli internet peticiju za izravnu zračnu liniju Dublin-Osijek.

Da se stvorila potreba o takvoj liniji, svjesni su i u osječkoj Zračnoj luci.

- Nadamo se da ćemo negdje pred ljetnu sezonu, negdje oko ožujka uvesti redovne linije prema Dublinu. Cijene karata će biti vrlo povoljne, na razini niskotarifnih kompanija - tvrdi Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

A do ožujka, kao pravi test popunjenosti organizirat će se 2 čarter leta za Božić, piše Dnevnik.hr.

Izdvajamo