NISKI UDARCI

TOTALNI RAT Nakon 'pozdrava Plenkiju od Buje i Hase' HDZ napao Škoru, Bujanca i 'njegova naj prijatelja kojem je Alija uvijek bio bliži od Franje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2019. u 16:27

Zagreb, 101219. Gradsko groblje Mirogoj.
U povodu obiljezavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tudjmana, zajednicki vijenac na grobu dr. Tudjmana na Mirogoju u ime RH polozila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic, predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovic. Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Andrej Plenković, Facebook objave

 

Današnje aktivnosti HDZ-ovih administratora na društvenim mrežama gotovo isključivo su usmjerene na obilježavanje 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tako se na HDZ-ovoj Facebook stranici u utorak može naći pregršt fotografija s groba Franje Tuđmana koji su pohodili gotovo svi stranački čelnici, kao i njihove izjave dane tim povodom.

No, HDZ-ovi administratori nisu propustili 'podbosti' i suprotstavljenu stranu na predsjedničkim izborima - Miroslava Škoru i njemu bliske ljude koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Naime, u utorak rano poslijepodne objavili su status u kojem izražavaju čuđenje što "ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države".

Potom su se HDZ-ovci žestoko obrušili na Zlatka Hasanbegovića nakon što je Bujanec na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj on i Hasanbegović zajedno poziraju držeći majicu sa Škorinim izbornim sloganom, a uz naslov "Plenki, pozdravljaju te Bujo i Haso!".

- Magistar pravnih znanosti i diplomat s dugogodišnjim iskustvom, suho zlato Pupovčevo - Andrej Plenković uskoro će karijeru nastaviti u Bruxellesu. Ali ne kao premijer države koja predsjeda Europskom unijom, već kao uhljebljeni birokrat koji je izgubio već druge izbore zaredom. To mu želimo od sveg srca!, stoji u Bujančevom statusu.

HDZ u svom komentaru tvrdi kako nespominjanje Tuđmana ne čudi jer Bujančevom "najboljem prijatelju (Hasanbegović, op.a.) ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO".

Prenosimo HDZ-ovu objavu na Facebooku u cijelosti.

"Evo, čekali smo do 14:00, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega „pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO".

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo