ČEKAJU SE NALAZI OBDUKCIJE

TRAGEDIJA NA POREČKOM TRIATLONU Slovenac preminuo dok je plivao u moru u akvatoriju Zelene lagune, natjecanje ipak nastavljeno

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.10.2019. u 19:08

Malinska, 310719.
Plaza i lucica kod Mul bara na kojoj se dogodila nesreca u kojoj je gliser usmrtio 20-godisnju Austrijanku Verenu Heinz. Ronioci-vatrogasci, pomorska policija i lucki kapetan u organiziranoj potrazi za dokazima nesrece.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / Ilustracija / CROPIX

Tijekom 7. porečkog triatlona u nedjelju je preminuo 67-godišnji slovenski državljanin, sudionik natjecanja, dok je plivao u moru u akvatoriju Zelene lagune, na prvoj od tri predviđene dionice, izvijestila je u nedjelju poslijepodne istarska policija.

Nesretni događaj zbio se oko 9,20 sati tijekom prve discipline triatlona, odnosno plivanja na stazi dugoj 1,9 kilometara.

Muškarcu su pokušale pomoći ekipe Hitne pomoći i organizatora, no nisu ga uspjeli reanimirati. Mrtvozornica je pregledom tijela utvrdila da nema tragova nasilja, a nadležni državni odvjetnik naložio je da se tijelo preveze na odjel patologije i obavi obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti 67-godišnjaka.

Unatoč tom nesretnom događaju, ovogodišnje sedmo izdanje Poreč Triatlona nastavljeno je, a nakon 1,9 kilometara plivanja uslijedilo je 87 kilometara bicikliranja i 21 kilometar trčanja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo