NEZGODA

TRAJEKT UDARIO U OBALU PRISTANIŠTA U ŽIGLJENU Pokvario se brodski radar, a pristajanje je dodatno otežavala gusta magla

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2017. u 17:48

Novalja, Zigljen, 220306
trajektno pristaniste Zigljen
foto:dijana vuleta
Ê -pok-
Dijana Vuleta / Cropix

Ilustrativna fotografija: Trajektno pristanište Žigljen

U trajektnom pristaništu u Žigljenu u ponedjeljak ujutro je Jadrolinijin trajekt prilikom pristajanja udario u obalu, pri čemu nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučka kapetanija Senj izvijestila je Ministarstvo te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi u kojoj je sudjelovao Jadrolinijin trajekt, koji plovi na redovnoj liniji 335, Prizna-Žigljen.

Službenici senjske Kapetanije zaprimili su u 7:35 sati dojavu zapovjednika trajekta Cres o nezgodi na poziciji trajektniog pristaništa u Luci Žigljen na otoku Pagu kada se prilikom manevra pristajanja po izrazito gustoj magli motornom trajektu pokvario brodski radar, uslijed čega je pramčanim dijelom udario u pristanišnu obalu.

Netom nakon udara posada trajekta provjerila je stanje posade i putnika među kojima nisu utvrđene ozljede, kao niti štete na transportiranim jedinicama (vozila i tereti), dok je na trajektu nastalo oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 x 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora.

Odmah nakon događaja obavljen je iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen, gdje su službenici LK Senj, u okviru očevida, pregledali nastalo oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, s obzirom da (vjerojatno) nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon obavljenog očevida Lučka kapetanija Senj zapovjedniku trajekta Cres izdala je dozvolu za jednu nekomercijalnu plovidbu u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovnu plovidbu.

Jadrolinija je odmah nakon nezgode iz vlastite flote angažirala motorni trajekt Ilovik, koji je nastavio redovnu plovidbu na liniji 335.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo