‘VELIČAJU VRAGA!‘

Traži se zabrana još jednog koncerta! Ovaj put ne zbog cajki: ‘Pogledajte samo datum održavanja...‘

Gradski vijećnik: Pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno!

Ilustracija

 Nera Simic/Cropix

U Kutini bi se 8. travnja trebao održati Heretic Feast, organizatori ga najavljuju kao prvi kutinski extreme metal festival: "Već godinama nismo svjedočili većem događaju na prostoru kluba Baraka, ovo je prvi festival nakon pandemije", najavljuju organizatori i najavljuju nastup metal bendova iz Beograda, Varaždina, Zagreba, Splita i Istre., piše Dnevnik.hr.

No, prije šest dana koncertu se usprotivio lokalni HSS-ovac Dragutin Vagner, član Gradskog vijeća Kutine, koji je na Facebooku napisao da se koncertom veliča zlo i da je riječ o sotonizmu.

"U noći s Velike Subote na Uskrs (8. 4. 2023. godine) u Baraci će se održati koncert Heretic Feast. Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome", napisao je u objavi na Facebooku.

Vagner je gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću poslao dopis s upitom tko je odobrio održavanje koncerta, koliko Kutina sudjeluje u organizaciji, a navodi i kako je održavanje tog koncerta direktna uvreda većini građana Kutine i okolice s obzirom na to da se većina deklarira kao katolici.

"Samo nas vjera u Boga i naša sloga može odmaknuti od ove dekadencije koja vlada svuda oko nas. Ovo dodajem naknadno zato što nisam bio dovoljno precizan. Pomaknite datum koncerta i to možemo smatrati kao kompromis s kojim bi svi mogli živjeti. Živjeli!!" navodi HSS-ovac u objavi.

Ivor Harmicar, predsjednik udruge Oko društva, koja je organizator koncerta izjavio je kako nisu željeli nikoga provocirati, ni datumom ni koncertom. Ne mogu promijeniti datum jer je 44 članova bendova već dogovorilo sve vezano za datum koncerta. "Ne vidim problem. U datumu koncerta nema nikakve poruke, već samo želja za zabavom", kazao je Harmicar.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak za Dnevnik.hr rekao je kako je njegova stranka protiv bilo kakvih zabrana. "Ne znam kakvi su bendovi, ali stranka je protiv bilo kakvih zabrana. Koliko znam, sporan je bio datum", kazao je Beljak. Na pitanje hoće li on možda doći u Kutinu na koncert i tako podržati mlade, kaže da je on s 52 godine prestar za koncerte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:16