ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA SDP-A

'TRAŽITI DA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE NE BUDE PRAZNIK JE KUKAVIČKA IDEJA!' Bauk 'popljuvao' prijedlog Odbora za ratne veterane

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.11.2019. u 16:21

Zagreb, 141118. Markov trg, Sabor.
Redovita sjednica Sabora s aktualnim satom na kojem su zastupnici postavljali pitanja Vladi.
Na fotografiji: Arsen Bauk.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Arsen Bauk

 

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je u srijedu neprihvatljivim i kukavičkim prijedlog amandmana saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, ubuduće bude spomendan umjesto državni praznik i neradni dan.

- Taj prijedlog je apsolutno neprihvatljiv, ali pomalo i kukavički i domobranski. Trebali su predložiti da se potpuno makne iz kalendara jer vjerojatno to o njemu misle, a ne da se svede na spomendan - ustvrdio je Bauk.

Poručuje da je amandman apsolutno neprihvatljiv, ali, dodaje, o tome neka se očituju i stranke vladajuće koalicije i Vlada koja je predložila izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj.

- Mislim da je riječ o tome da stranačka desnica malo provocira i uzvraća udarac Andreju Plenkoviću, ali to je njegov problem, a mogao bi postati i problem države - ocijenio je Bauk u izjavi novinarima u Saboru.

Odbor za ratne veterane, kojemu je na čelu HDZ-ovac i predsjednik Hvidre Josip Đakić, na sjednici je u srijedu predložio amandman na Vladin prijedlog Zakona o blagdanima po kojemu bi 8. listopada ostao praznik, kao Dan neovisnosti, a da umjesto njega 22. lipnja, Dan antifašističke borbe postane spomendan i bude radni dan.

 

O Vladinu prijedlogu novog kalendara blagdana Sabor će raspravljati u petak.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo