PREDSJEDNIK STRANKE DEMOKRATI

'TREBA RAZMOTRITI RADIKALNE MJERE' Mirando Mrsić podržao stajalište Stožera civilne zaštite Istarske županije o zatvaranju vrtića, škola i fakulteta

Mirando Mrsić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić podržao je u utorak stajalište Stožera civilne zaštite Istarske županije o zatvaranju vrtića, škola i fakulteta, a smatra da bi trebalo razmisliti i o radikalnim mjerama u cijeloj Hrvatskoj.

"Zdravlje naše djece nam mora biti na prvom mjestu. Hrvatska je dobro kontrolirala dosadašnji tijek razvoja virusa COVID-19 i baš zato ne bih želio da zbog neodlučnosti propustimo pravi trenutak za prave mjere", poručio je dr. Mirando Mrsić.

Istarska županija je prva na udaru epidemije s obzirom na to da veliki broj Istrana i Istranki radi u Italiji i činjenicu kako to područje graniči sa Slovenijom, rekao je Mrsić te podržao stajalište Stožera civilne zaštite Istarske županije o zatvaranju vrtića, škola i fakulteta.

Dodao je kako primjer Kine pokazuje da samo radikalne mjere mogu donijeti uspjeh.

"Ne dijelim mišljenje Vlade da bi takve mjere podrazumijevale paniku, već da je to slučaj kada je nužno racionalno prosuđivanje. Virus je u našoj populaciji i treba ga ograničiti", rekao je.

Ističući kako je do sada zdravstveni sustav dobro funkcionirao i izdržavao pritisak epidemije, Mrsić je ustvrdio kako bi se ograničavanjem okupljanja i zatvaranjem škola, vrtića i fakulteta nastavilo smanjivati pritisak na zdravstveni sustav.

"Ograničenje okupljanja uz samoizolaciju, karantenu i pranje ruku najefikasnija je mjera u ograničavanju širenja virusa. Do sada je Hrvatska bila korak ispred epidemije i zato je vrijeme za napraviti nužne korake u daljnjem sprječavanju širenja virusa COVID-19 u Republici Hrvatskoj", poručio je Mrsić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:25