ISTRAŽIVANJE U TIJEKU

'TREBA VAM SVIMA DATI METAK U ČELO!' Policija uhitila taksista koji je prijetio novinarki Jutarnjeg lista, pronađen je na području Varaždina

Aplikacija Bolt i Gordana Grgas
 Bolt.eu

Policija je pronašla i uhitila vozača taksi-platforme Bolt (donedavno Takify) koji je jučer uputio prijetnje novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas.

Kako su javili iz MUP-a, policija je operativnim raom na terenu došla do saznanja da se radi o 38-godišnjaku koji je lociran na varaždinskom području. Uhićen je te je nad njime u tijeku kriminalističko istraživanje, priopćila je policija.

Podsjetimo, novinarka Grgas prijetnju je doživjela jučer tijekom vožnje od stana do redakcije Jutarnjeg lista. Arogantni vozač prijetio joj je rekavši kako bi svim novinarima trebalo" dati metak u čelo".

Vozač isključen s aplikacije

- Kada sam mu rekla da sam novinarka, on je odgovorio da nije nimalo zadovoljan hrvatskim medijima i načinom kako pišu protiv Hrvatske te da bi onima koji tako pišu trebalo dati metak u čelo. Upozorila sam ga da pazi što priča, no on je odgovorio da stvarno tako misli. Kada smo stali u koloni, izašla sam iz automobila i prijavila ga potom Boltu - ispričala je naša kolegica.

Iz Bolta su nam odgovorili kako su odmah nakon prijave isključili vozača s aplikacije te da se ograđuju od bilo kakvog neprimjerenog ponašanja vozača.

- Vozač koji je sudjelovao u incidentu nije zaposlenik tvrtke Bolt. Ograđujemo se od bilo kakvog neprimjerenog ponašanja vozača koji koriste našu aplikaciju. Pozive na nasilje ili govor mržnje ne možemo tolerirati te smo stoga promptno reagirali i do daljnjega vozaču onemogućili pristup aplikaciji zbog navodnih neprimjerenih izjava. Zalagali smo se i zalažemo se za društvo u kojem je uzajamno poštovanje i tolerancija od iznimne važnosti - rekli su iz Bolta.

Nakon što je vozač prijavljen aplikaciji, na broj mobitela naše kolegice stigao je niz poziva sa različitih brojeva na koje se ona nije javljala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:50