TIHOMIR KRALJ

TREBAO JE NASLIJEDITI NADU ČAVLOVIĆ SMILJANEC Zadnji Linićev čovjek napustio Poreznu upravu

Bivši zamjenik Nade Čavlović Smiljanec trebao je, prema Liniću, uzeti njezino mjesto
Zagreb, 301213.Povodom pocetka obvezne primjene JOPPD obrasca i novog informatickog sustava za sve vrste dohodaka odrzana je konferencija za novinare u tvrtci APIS-IT.Na fotografiji: Tihomir Kralj, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Poreznu upravu ovih je dana napustio bivši zamjenik ravnatelja Tihomir Kralj, posljednji suradnik bivšeg ministra financija Slavka Linića, koji se vratio na bivšu funkciju zamjenika ravnatelja u Carinskoj upravi.

Kralj je u Poreznoj upravi, doznajemo, bio dio Linićeva tima, a bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec vlastitog je zamjenika Kralja smatrala Linićevim čovjekom kojeg je u njezinu upravu postavio pomoćnik Branko Šegon s kojim nije bila u dobrim odnosima.

Prvi je bio Šegon

Nakon afere s Linićevim pomoćnikom Šegonom, premijer Milanović je zaključio da s vrha Ministarstva financija, pa i Porezne uprave, trebaju otići svi Linićevi ljudi, pa i on sam.

Šefica Porezne uprave sama je podnijela ostavku nakon što je protiv nje pokrenuta istraga. Ubrzo je otišao i Linić, a Kralj je bio jedini koji je ostao na dužnosti sve do prije nekoliko dana.

Javni natječaj

Na vrhu Porezne uprave još je privremeni ravnatelj Josip Lozančić, a Ministarstvo financija u srijedu je prvi put u povijesti raspisalo javni natječaj za imenovanje ravnatelja kojeg će na prijedlog ministra financija imenovati Vlada na razdoblje od pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:25