GLOBALNA PANDEMIJA

TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U Sl. Brodu preminula onkološka pacijentica (65), izgubila životnu bitku sat vremena nakon što je potvrđeno da ima Covid-19

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

U Slavonskom Brodu je u četvrtak preminula žena (rođena 1955.), inače onkološka pacijentica, a kod koje je potvrđena prisutnost virusa Covid-19.

Riječ je o dosad trećem smrtnom slučaju u Hrvatskoj povezanim s koronavirusom.

Kako piše portal SBplus, žena je u noći sa srijede na četvrtak dovezena na Objedinjeni hitni prijem Opće bolnice dr. Josip Benčević u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom.

Mada pacijentica nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, tim koji je pacijenticu primio i pregledao odlučio je uzeti uzorak i poslati ga na analizu u Zagreb. Nakon toga, pacijentica je smještena u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema.

Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na Covid-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula.

Zbog toga, cijeli Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.

Hoće li, i tko, u izolaciju zbog kontakta s preminulom Brođankom i sve druge pojedinosti o trećoj preminuloj osobi u Hrvatskoj od koronavirusa, bit će rečeno sutra na redovitoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije.

Kao što smo izvijestili, ranije u četvrtak preminuo je 74-godišnji muškarac, također onkološki pacijent, a on je bolesti podlegao u Zagrebu.

Prošlog je tjedna koronavirus odnio svoju prvu žrtvu u Hrvatskoj, poznatog ugostitelja Ninu Kernjusa (71) iz Brtonigle.

U Hrvatskoj je dosad potvrđena zaraza kod 495 osoba, a 22 su se oporavile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:13