TEHNOLOŠKI VIŠAK

TRI RADNICE VIŠKA U ZRAČNOJ LUCI OSIJEK Otkaz dobile iako je i župan bio protiv

Branka Leš
 Vlado Kos / CROPIX

U Zračnoj luci Osijek počela je primjena nove sistematizacije kojom su tri djelatnice, koje se može svrstati i u osjetljive skupine, postale tehnološki višak.

Prvoj od njih otkaz ugovora o radu uručen je u ponedjeljak 3. veljače, drugoj, koja je na bolovanju, otkaz će biti poslan poštom, a za treću, Branku Leš, otkaz će se tražiti sudskim putem jer je riječ o sindikalnoj povjerenici za čiji je otkaz Sindikat prometa i veza odbio dati suglasnost direktoru Davoru Forgiću.

Novac za tužbe

- Dvije kolegice su dobile otkaz, a direktor je tužio Sindikat kako bi sudski ishodio otkaz za mene. Umjesto da svoj rad i novac Zračne luke usmjeri u njezino poslovanje i ugovaranje novih letova, direktor Forgić bavi se kadroviranjem i troši novac na tužbe - rekla je Branka Leš koja u Zračnoj luci radi od osnivanja 1981.

Direktor je proveo odluku, unatoč protivljenju sindikata, pa i neslaganju predstavnika jednog od vlasnika Zračne luke Osijek, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.

Iz Ministarstva još nema službenog očitovanja.

- Ministar u odluci o sistematizaciji nije vidio ništa sporno. Konačno, to je autonomna odluka Uprave društva i ja stojim iza nje. I pravno i ljudski - izjavio je pak direktor Davor Forgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:21