PUT PREKO PLANINE

Troje Njemaca išlo preko Velebita, pa ih spašavao HGSS

Starigrad Paklenica, 100209.Sesti dan potrage za nestalim avionom marke Cessna 303 registarskih oznaka 9A-DLN, u vlasnistvu Josipa Crncevica. Na fotografiji jedna od ekipa GSS- a krece na Velebit helikopterom.Foto : Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

GOSPIĆ - Troje njemačkih turista spašeno je danas u kasnim popodnevnim satima s velebitskih vrleti nakon što nisu uspjeli u nakani da iz Rugvica u općini Karlobag preko planine dođu u Liku.

I oni, kao i osmero Francuza koji su krenuli u sličnu pustolovinu prije točno sedam dana, na Velebit su krenuli potuno nespremni i s nedovoljnim količinama vode. HGSS-u stanici Gospić Centar 112 proslijedio je poziv u pomoć nešto prije 16 sati.

- Ni ova skupina nije se pridržavala označenih putova te nije ponijela dovoljnu količinu vode. Kako su se kretali bespućem izgubili su orijentaciju, pa se je jedan član odvojio se od grupe po pomoć. Odmah nakon dojave pokrenuta je potraga i spašavanje u koju su se uključili pripadnici HGSS Stanice Gospić, te dežurna ekipa HGSS sa liječnicom i potrebnom opremom.

Turisti su pronađeni dehidrirani i iscrpljeni te dezorijentirani, ali bez ozljeda - izvjestio je HGSS. U večernjim satima turisti su sigurno spušteni s Velebita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:14