USKLAĐIVANJE PROTOKOLA ZA OLUJU

Trojica ministara s predstavnicima braniteljskih udruga

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2018. u 19:15

Zagreb, 240718.
Ministarstvo branitelja.
Sastanak predstavnika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zorana Marasa i Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Miljenka Kolobarica s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, ministrom unutarnjih poslova Davorom Bozinovicem i ministrom obrane Damirom Krsticevicem povodom proslave 23. obljetnice VRO Oluja. Na fotografiji: Damir Krsticevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Damir Krstičević / HANZA MEDIA

Ministri hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova Tomo Medved, Damir Krstičević i Davor Božinović sastali su se u utorak poslijepodne s predstavnicima braniteljskih udruga kako bi uskladili protokol obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje 5. kolovoza u Kninu.

Naime, dio braniteljskih udruga nije bio zadovoljan protokolom po kojem bi središnje obilježavanje 23. obljetnice Oluje bilo na kninskoj tvrđavi umjesto na glavnome Trgu Ante Starčevića.

Uoči sastanka, koji se održava u Ministarstvu hrvatskih branitelja, većina sudionika nije davala izjave, no ministar Krstičević novinarima je rekao da su obilježavanje Oluje na kninskoj tvrđavi i na glavnome trgu jedno.

Na pitanje boji li se branitelja i mogućih zvižduka članovima Vlade, ministar je odgovorio protupitanjem: "A zašto?" Istaknuo je da je i sam branitelj te da je svaki dan s braniteljima u kontaktu.

"Ako ih ipak bude (zvižduka), to je demokracija", dodao je Krstičević.

Braniteljske udruge i organizatori - ministarstva branitelja, unutarnjih poslova i obrane, spore se oko lokacije održavanja ovogodišnje proslave u Kninu. Organizatori su htjeli da se najveći dio protokola, uključujući i govore državnog vrha, održi na platou kninske tvrđave, no protiv toga su gotovo sve braniteljske udruge koje ustrajavaju da glavni dio proslave bude na Trgu dr. Ante Starčevića. U braniteljskim krugovima tvrde kako organizatori ustrajavanjem da proslava bude na Tvrđavi, zapravo, žele izbjeći moguće zvižduke dužnosnicima.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo