ČITAJTE U NEDJELJNOM

TUĐMANOVI: KAKO ŽIVI NEKAD NAJMOĆNIJA HRVATSKA OBITELJ Stanuju u vili pod ovrhom, rijetki im dolaze u goste, a biznis vodi unučad

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.12.2019. u 20:01

Zagreb, 111208.
U Gradskoj vijecnici odrzana je osma komemoracija za pokojnog predsjednika Franju Tudjmana. Obitelj Tudjman na komemoraciji, Miroslav, Ankica i Nevenka.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Miroslav, Ankica i Nevenka Tuđman

 

Nekad su bili najmoćnija dinastija u zemlji. Obitelj prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana posjedovala je banke, elitne nekretnine, uspješna poduzeća, društveni položaj i ugled, a njihova je uvijek bila posljednja.

Dvadeset godina od Tuđmanove smrti obitelj je potpuno povučena iz javnog života. Vidljiv je tek sin Miroslav, političar i sveučilišni profesor. Obitelj su potresli privatni skandali, propali su im poslovi, država se uknjižila na neke od njihovih nekretnina radi dugova.

Nedjeljni Jutarnji otkriva gdje je danas nekad najmoćnija hrvatska obitelj te kako izgleda Tuđmanovo obiteljsko stablo.

 

Saznajte gdje žive, što posjeduju i čime se bave, a otkrivamo i zašto Ankica Tuđman, supruga pokojnog predsjednika, na sebi nema ni jednog jedinog kvadrata superluksuzne vile u rezidencijalnom centru grada, u kojoj živi.

Cijelu priču o obitelji Tuđman pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem.

U Nedjeljnom Jutarnjem čitajte i ove priče:

- Ekskluzivna ispovijest Hrvata: 'Kako me u šest minuta nokautirao Anthony Joshua'

- Romeo iz migrantskog kampa: Putuje već dvije godine, ali ne zbog rata ili neimaštine, već zbog - djevojke

- Kolumna Jelene Veljače: 'Zašto sam ljuta na cijenjenog kritičara, kojeg usput rečeno volim čitati, zbog usporedbe Larinog izbora i Generala'

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo