SITUACIJA OKO KORONAVIRUSA

Turističko vijeće HTZ-a: Zadržati radna mjesta i likvidnost

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.03.2020. u 21:37

Mali Losinj, 160917.
Hotel Bellevue.
Dodjela nagrada Jutarnjeg lista pod nazivom Zlatno Sidro kao rezultat projekta Nauticka patrola Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: direktor Hrvatske turisticke zajednice Kristjan Stanicic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Članovi Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice odlučili su u srijedu da će održavati sjednice svaki tjedan zbog intenzivnog praćenja situacije oko koronavirusa te su zaključili kako je najvažnije zadržati radna mjesta i očuvati likvidnost turističkih tvrtki.

"Svjesni smo situacije epidemije koronavirusa i njenog utjecaja na naše cjelokupno gospodarstvo od kojeg je turizam u ovom trenutku najpogođeniji. Vlada odgovorno pristupa rješenju problema i mjere koje ćemo primijeniti bit će u prvom redu za zadržavanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti poslodavaca čije je poslovanje direktno pogođeno virusnom krizom", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić rekao je da je HTZ u stalnom kontaktu s najvažnijim turoperatorima, partnerima i subjektima iz turističke industrije, kao i sa kolegama iz europske putničke komisije te da svakodnevno aktivno prati situaciju oko koronavirusa.

"U skladu s novonastalim okolnostima reagirali (smo) u smislu prilagodbe marketinških i PR aktivnosti po tržištima. Predviđene promotivne kampanje na digitalnim i online platformama na većini tržišta su odgođene. Do početka ožujka uspješno smo odradili oglašavanja u sklopu brand kampanja, dok su kampanje za promociju pred i posezone terminski pomaknute kako bi prilagođene promotivne poruke plasirali u adekvatnije vrijeme prema ciljnim skupinama u smislu njihove otvorenosti i spremnosti na realizaciju putovanja nakon stabilizacije situacije“, izjavio je Staničić.

Na današnjoj sjednici je usvojena i odluka o potporama "top događanjima" u 2020. godini odnosno događanjima koja su motiv dolaska velikog broja posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu. Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 23 događanja u ukupnom iznosu od 2.970.000 kuna.

Donesena je i odluka o suradnji vezanoj uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“ koja bi se trebala održati u Dubrovniku u prosincu ove godine i na kojoj se očekuje oko 350 sudionika iz raznih dijelova Sjedinjenih Američkih Država.

Izdvajamo