ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE?

U DVORANI RIJEČKE GIMNAZIJE ODRŽANA SVETA MISA Vjeroučitelj objavio selfie sa učenicima i svećenicima: 'Molili smo za ozdravljenje ravnateljice'

 
 Facebook

U Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, obrazovnoj ustanovi Republike Hrvatske, prošli tjedan se u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija u 19 sati održala večernja sveta misa, u kojoj su sudjelovali učenici vjeronauka i fakultativne nastave "Skauti i škola".

Svetu misu predvodio je župnik mr. vlč. Siniša Vujčić, a na nakanu uspješne školske godine. Župnik Vujčić posebno je, zajedno sa sušačkim gimnazijalcima i vjeroučiteljem, molio i za ozdravljenje ravnateljice Đudite Franko i njezin brz povratak u školu. Učitelj vjeronauka Marin Miletić o svemu je izvijestio na svojoj službenoj Facebook stranici, prenosi portal Rijeka danas.

- Molili smo za ravnateljicu Đuditu Franko i njoj smo posvetili misnu nakanu, za njezino ozdravljenje i brz povratak u školu, napisao je na Facebooku.

Vijest je objavljena i na Facebook stranici Prve sušačke gimnazije u Rijeci (PSGH), no kako je ova akcija dobila i nekolicinu negativnih komentara, cijeli post je na koncu izbrisan.

Uz objavu su stajale i fotografije, među kojima i selfie s oltara učitelja vjeronauka sa učenicima i svećenicima.

Sadašnji i bivši učenici PSHG pisali su mahom negativne komentare, a kritički se na održavanje mise u školi osvrnula i jedna od profesorica škole. “Poštovani gospodine Miletić, ukoliko pišete u svoje osobno ime, za očekivati je da to ne činite s profila škole”, napisala je jedna komentatorica, također bivša učenica PSHG.

U svom jučerašnjem očitovanju zamjenica ravnateljice Jasna Buketa potvrdila je za portal Rijeka danas da Facebook stranicu sušačke gimnazije administrira učitelj vjeronauka Marin Miletić, za kojeg je profesorica Buketa napisala da je stručan voditi “nove medije” te da “potiče otvorenost i dijalog, a tvrdi da su brisani samo vulgarni i prostački komentari.” Zamjenica ravnateljice je također napomenula da je učitelj Miletić izjavio da će “ako se dogodila zlouporaba uređivanja službene Facebook stranice odmah mjesto administratora prepustiti drugoj osobi.”

- Kao odgovorna osoba oformit ću Povjerenstvo i ispitati je li bilo selektiranja komentara ili bilo kakve manipulacije, dodala je zamjenica ravnateljice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:55