BRANKO BAČIĆ

U HDZ-u KOMENTIRALI MILANOVIĆEVU KANDIDATURU 'Veselim se utakmici između Kolinde i njega, on je naša stara mušterija, šest puta smo ga pobijedili'

 
Branko Bačić
 Bozo Radic / CROPIX

Predsjednička kandidatura bivšeg premijera i bivšeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića komentira se i u vladajućem HDZ-u, kojem za vratom stoji teret nezadovoljavajućeg rezultata na netom završenim europskim izborima.

U HDZ-u još čekaju da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavi da ulazi u utrku za drugi mandat.

- Veselim se utakmici između Kolinde i HDZ-a i SDP-ovog kandidata. Zoran Milanović je stara mušterija HDZ-a s obzirom na to da smo u proteklih šest izbora pobijedili SDP i Milanovića. Ne vjerujem da neuspješni premijer može biti uspješni predsjednik. Naime, Zoran Milanović vodio je neuspješnu vladu SDP-a što su pokazali i građani. Uvjeren sam u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović, izjavio je, gostujući u Dnevniku HTV-a, HDZ-ov šef kluba zastupnika Branko Bačić.

Dodao je kako Grabar-Kitarović čeka najbolji trenutak kako bi objavila svoju kandidaturu.

'To su naklapanja'

- Ona je predsjednica države. Pretpostavljam da ne bi htjela da joj se predbaci kako koristi dužnost predsjednice, a da je već u kandidaturi. Pričekat ćemo - rekao je Bačić.

Na pitanje je li siguran da predsjednica ide na drugi mandat odgovorio je kako je to njezina odluka, a on se nada kako će s ona s HDZ-om ući u tu utrku. Ne vjeruje da će odustati. Dodao je kako nema saznanja ni o kakvim dokazima koji bi mogli kompromitirati predsjednicu.

- Ne, ja takvih saznanja nemam. Član sam najviših stranačkih tijela, ali nikada nije bilo ni naznake da bi ikakav dokument postojao koji bi bio kompromitirajuć za nju. Za mene su to naklapanja na njen račun - rekao je Bačić za HRT.

Istaknuo je kako, unatoč tezi o "crnom labudu", HDZ "jest pobjednik europskih izbora".

- Za 20 posto ostavili smo iza sebe SDP. Njima je to veliki uspjeh, a mi nismo do kraja zadovoljni. Očekivali smo pet mandata, očekivali smo da je rad Vade i HDZ-a bio naša podloga. Očito je, čuli smo, razumijemo poruku birača i HDZ je uvijek znao iznaći rješenje kako pronaći put koji će uvažavati građani Hrvatske.

Novinare je zanimalo i je li bilo opstrukcije unutar stranke.

- Kao što znate, Predsjedništvo je zatražilo od lokalnih organizacija da dostavi analize. One su stigle u glavno tajništvo stranke i pretpostavljam da će se nakon Dana državnosti Predsjedništvo ozbiljnije pozabaviti tim analizama nakon čega ćemo moći reći tko je i na koji način pridonio ovim izborima - rekao je Bačić za HRT.

Europarlamentarka Šuica: Milanović nema nikakve šanse, a Kolindi nemaju što prišiti

Članica Središnjeg odbora HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica za RTL Danas je rekla da je Milanovićeva kandidatura za nju očekivana.

- Dugo se to u SDP-u govorilo, naravno da je izabrao trenutak koji je pogodan za SDP - rekla je u emisijii RTL Danas, a na pitanje smatra li da je namjerno održao konferenciju za javnost u istom trenutku kada je započeo program povodom obilježavanja HDZ-ove 30. obljetnice od osnutka, dodala je kako ne smatra da je to bio povod.

- Ne vjerujem da može ugroziti Kolindu Grabar-Kitarović. Ako ona bude javno i jasno rekla da će biti kandidatkinja HDZ-a, sigurna sam da će je podržati cijeli HDZ, da će je podržati cijeli centar desno i da će Kolinda Grabar-Kitarović ponovno pobijediti na izborima i biti naša predsjednica, rekla je Šuica.

Dodala je kako se Kolindi Grabar-Kitarović nema što "prišiti".

- Ne vjerujem da takvo nešto postoji, no bila sam i sama često metom takvih situacija, no ne vjerujem da Kolinda Grabar-Kitarović ima takvih problema - smatra Šuica.

Još jednom je ponovila kako je Milanović ne može ugroziti jer je on, kako je kazala, svoje rekao. - Bio je premijer, nije bio naročito uspješan, izgubio je na izborima i nije se lako vratiti u arenu kad jedanput izgubite, poručila je Dubravka Šuica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:46