ŠOK U KARLOVCU

'U HDZ-u VLADAJU STRAH, PRIJETNJE, UCJENE I SMJENJIVANJE NEPODOBNIH' Branko Vukelić istupio iz stranke!

'Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru'
Zagreb, 101210.U zrakoplovnoj bazi u vojarni Pleso obiljezena je 19. obljetnica HRZ i PZO.Na slici: ministar obrane Branko Vukelic.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

KARLOVAC - Branko Vukelić , saborski zastupnik, bivši ministar gospodarstva i obrane u Sanaderovoj Vladi, jedno vrijeme i politički tajnik HDZ-a , istupio je iz stranke u kojoj je bio pune 22 godine. Da je u utorak istupio iz članstva Hrvatske demokratske zajednice Vukelić je priopćio karlovačkim medijima danas, nešto prije 9 sati. Napomenuo je da će u Hrvatskom saboru nastaviti djelovati kao nezavisni saborski zastupnik.

- Nakon više od 22 godine provedenih u HDZ-u, odlučio sam istupiti iz stranke. Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru. Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan, već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobni. Takve odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači, Turković i slični - kaže Branko Vukelić.

Žali što je, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo do gušenja demokracije, tvrdeći da se vodstvo počelo ponašati autoritativno, zbog čega je došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga.

- Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke. Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih. Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije). Takva politika vodstva stranke i takvi odnosi unutar nje dovoljan su razlog da nakon 22 godine napustim HDZ - zaključuje Vukelić.

Podsjetimo, Vukelić se, nakon što je obolio od raka gušterače, otprije dvije godine povukao iz javnog života, te s javnošću komunicira uglavnom preko svoje Facebook stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:52