JESTE LI GA VIDJELI?

U HRVATSKOJ NESTAO 18-GODIŠNJI AMERIKANAC Prije 13 dana obitelji je rekao da je u Baškoj Vodi, mobitel mu više nije aktivan, gubi mu se svaki trag

 
nestali Jacob Andrew Lingo
 Nestali.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba objavio je nestanak 18-godišnjeg Amerikanca Jacoba Andrewa Linga.

Mladić je nestao prije 10 dana. Kad se posljednji put čuo sa svojom obitelji, naveo je da se nalazi na području Baške Vode i planira posjetiti Split, piše Dalmatinski portal.

Policija radi na slučaju, no obitelj je zabrinuta jer nisu vidjeli da je informacija o njegovu nestanku objavljena u medijima. Mole za pomoć kako bi se Jacob vratio kući. Ako netko zna nešto o njegovu kretanju, neka javi policiji ili američkom veleposlanstvu.

Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči. Putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Philadelphiji u saveznoj državi Pennsylvaniji 24. lipnja. U Beč je doputovao idućega dana. Nekoliko dana bio je u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji.

Italiju je napustio 19. srpnja - obitelji je rekao kako mu je ondje preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

Datuma 22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda, a 25. srpnja kontaktirao je nekoliko članova obitelji. Rekao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi nešto uštedio.

Obitelj mu je na račun uplatila novac, no poslije se pokazalo da Jacob taj račun uopće nije koristio. To je ujedno bio i njegov posljednji kontakt s obitelji. Nakon toga mladićev mobitel više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovu mobitelu, rekla je obitelj nestalog Jacoba Dalmatinskom portalu. Nije korištena ni njegova kartica.

Mladi Amerikanac Lingo planirao je posjetiti Split i Dubrovnik te se potom vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza. Nitko za njega nije čuo još od 25. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:35