SUSRET ZNANSTVENIKA

U MedILS-u međunarodna konferencija 'Napredak u biomedicinskim istraživanjima'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.06.2019. u 19:29

Split, 230213.
Institiut MedILS.
Rotary klub Split organizator Rotary foruma na Institutu MedILS na kojem je bilo rjeci o zdravlju, vodama, ekologiji, osnovnom obrazovanju i pismenosti, gospodarskom i drustvenom zivotu, sprjecavanju sukoba i odrzavanja mira u svijetu itd. Predavaci su bili ugledni doktori, profesori i znanstvenici.
Na fotografiji: prof. Miroslav Radman.
Foto: Jadran Babic / CROPIX
Jadran Babić / CROPIX

Miroslav Radman

Na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) u Splitu u ponedjeljak je počela 3.  Međunarodna konferencija Napredak u biomedicinskim istraživanjima, tijekom koje će se prezentirati najnoviji rezultati u istraživanju liječenja raka i uzrocima, te liječenju Parkinsonove bolesti.

Konferencija, koja se održava u suorganizaciji MedILS- a i znanstvenika Miroslava Radmana, te Sveučilišta Toronto i znanstvenika Mladena Merćepa i Igora Štagljara, okupila je više od stotinu znanstvenika i akademika iz 16 zemalja.

Znanstvenici s prestižnih svjetskih sveučilišta i znanstvenih centara raspravljat će o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, posebno u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu i raku. Posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog znanstvenog područja i to kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici, metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji.  Konferencija traje do petka.

Prva Međunarodna konferencija Napredak u biomedicinskim istraživanjima je u MedILS-u održana u srpnju 2017. godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo