KOD KOPRIVNICE

U MUČNOJ BRAKORAZVODNOJ PARNICI MUŽ TUŽIO ŽENU Sud je presudio da mu mora platiti ogroman iznos s kamatama jer je on godinama sam plaćao sve režije

 
 Jakov Prkic / CROPIX

Općinski je sud u Koprivnici presudio u korist muškarca koji je tužio svoju suprugu jer je, kako kaže, godinama sam morao plaćati režije u kući. Zbog toga mu žena sada mora vratiti polovicu iznosa za režije plaćenog od 2012. godine, a radi se o 21.000 kuna. Tu je još 16.000 kuna za troškove parničnog postupka.

Stanko, koji je tužio suprugu Nevenu, s kojom je formalno još u braku, kaže da od siječnja 2012. bračnu zajednicu ne konzumiraju, iako oboje žive u kući koja je u suvlasništvu Stanka i njegove punice. Imaju i maloljetnu kći.

'U kući koristim samo jednu sobu, žena mi ne omogućava pristup kuhinji i drugim prostorijama. Ona čak namjerno troši znatne količine plina, ne gasi struju i slično. Plaćam režije za struju, plin, tv pretplatu, telefon, komunalne usluge i drugo. Do danas sam za režije sam platio 42.000 kuna pa od žene tražim da mi podmiri polovicu. S kamatama, naravno', rekao je Stanko za Podravski.hr.

'Formalno smo i dalje bračni drugovi, bračna stečevina nije podijeljena, niti je riješeno pitanje vlasništva na kući. Osim toga, imala sam daleko manju plaću od muža, podigla sam stambeni kredit koji još otplaćujem, sudjelovala sam u troškovima podizanja djeteta vezanim za prehranu, higijenu, odjeću i obuću. Muž ne koristi samo jednu sobu, već čitavu kuću u kojoj ima uređenu radionicu gdje na crno popravlja mobitele i kompjutere. Jede i hranu koju ja kupujem i pripremam', rekla je Nevena.

Podravski.hr piše da je u tom braku i ranije bilo problema, pa je i policija zbog prijava morala izlaziti na teren. Tako je jednom 2015. punica pozvala policiju i rekla da joj je Stanko iskopčao struju na zamrzivaču, no policija je utvrdila da je zamrzivač bio uključen u struju, a sadržaj uredno smrznut. Bilo je još prijava, no zabilježena je i jedna kada je Stanko navodno prijetio punici riječima 'Ja ću tebe riješiti i odrobijati'.

Ako ova presuda postane pravomoćna, Nevena će uskoro bivšem mužu morati platiti više od 40.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:48