UŽAS KOD POŽEGE

U NALETU AUDIJA ŽIVOT PRED OČIMA VLASTITE SUPRUGE IZGUBIO MLADI VOJNIK I NOGOMETAŠ 'Naš Ivica je bio pravi igrač i još bolji čovjek'

 
 Pozega.eu

Sinoć oko 21 sat u stravičnoj prometnoj nesreći pokraj Požege život je izgubio Ivica Zeba, nogometaš Požege.

Vozio je bicikl u društvu supruge kada je iz suprotnog smjera na njega naletio Audi slavonskobrodskih registarskih oznaka. Unatoč pokušajima liječnika da ga reanimiraju, nesretnom mladiću nije bilo spasa.

Iz policije su u subotu ujutro priopćili da je nesreću skrivio 19-godišnjak za upravljačem Audija koji je nepropisno pretjecao Fiat požeških oznaka, kojim je upravljao 18-godišnjak, pri čemu je frontalno naletio na 27-godišnjeg Zebu i na mjestu ga usmrtio.

- Nakon udara vozač se nastavio nekontrolirano kretati vozilom te je sletio s kolnika i udario u metalnu ogradu, a potom i u parkirani osobni automobil. On je ozlijeđen i prevezen u OŽB Požega poradi pružanja liječničke pomoći te su mu uzeti uzorci krvi i urina radi analize. Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, navodi policija.

- Nosio ga je nekoliko stotina metara na autu. Udarac je bio toliko jak da je dečko ostao na mjestu mrtav - rekli su za portal Požega.eu vidno potreseni mještani Vidovaca.

- Prevelika je to tragedija - dodaju.

Pozega.au

Ivica je rođen 2. ožujka 1992. godine praktično u bijegu od ratnog vihora koji je zadesio Bosansku Posavinu u to vrijeme, prenosi portal Sportalo. S obitelji se nastanio u Gradcu pokraj Pleternice gdje je proveo čitav život i učinio svoje prve nogometne korake.

Nogometnu školu prošao je u pleterničkoj Slaviji, a onda se kao senior vratio u matični klub s kojim je ispisao najljepše stranice njegove povijesti. Nakon Slavena karijeru je nastavio u BSK-u iz Buka, a ovog ljeta se nošen ambicijom igranja u višem rangu odlučio za Nogometni klub Požega u kojem je protekle nedjelje u Slavonskom Brodu odigrao svojih posljednjih 60 minuta.

Svi koji su igrali s njim i protiv njega znaju koliko je bio predan, borben, nikada nije štedio ni sebe ni suigrače ni protivnike, ostavljao je sve na terenu, navodi portal Sportalo. Nakon samo nekoliko treninga u NK Požega trener Krunoslav Podoljak ga je prokomentirao rečenicom “Pravi igrač i još bolji čovjek!”

Ivica je bio djelatnik Hrvatske vojske, odnedavno s činom skupnika, premješten u požešku vojarnu gdje je zajedno sa svojom suprugom Martinom kovao mnoge planove. Kako one obiteljske tako i profesionalne, ali i sportske. I sve je naprasno prekinuto u jednoj sekundi. Uživanje i zajednička vožnja biciklom završeni su tragedijom. Nažalost u samo nekoliko godina ovo je druga pogibija igrača NK Slavena.

Nakon Tomislava Šedevija sada je otišao i Ivica Zeba, a portal podsjeća na ironičnu činjenicu da su obojica nedugo prije pogibije bili na hodočašću biciklima, Tomislav u Međugorje i Rim, a Ivica u Međugorje.

Portal Sportalo zaključzuje da će iza Ivice ostati praznina, da će nedostajati sa svojom energijom, sa svojom spremnošću da pomogne, sa svojim šalama i svojim prigovaranjima i željom da sve bude savršeno, da sve bude u najboljem redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:44