MILJENKO IVEC

U Novom Marofu u 48. godini umro jedan od najvećih hrvatskih obrtnika: Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece

Miljenko Ivec umro je od limfoma

Miljenko Ivec

U svojoj tek 48. godini u Novom Marofu je preminuo Miljenko Ivec, jedan od najvećih hrvatskih obrtnika.

Njegov je obrt Auto-Ivec 2022. godine, s 24 milijuna eura prihoda, bio vodeći u Hrvatskoj i samo jedan od dva obrta među 1000 najvećih poslovnih subjekata u državi. Auto-Ivec ima dvije benzinske postaje, Auto benz, u Novom Marofu i Brezničkom Humu, posao je pokrenuo Miljenkov otac, on ga je naslijedio i nastavio razvijati vrlo uspješan obiteljski biznis.

Obitelj Ivec je, slažu se svi u Novom Marofu koji su svjedočili njihovom poslovnom uspjehu, sav imetak stvorila sama. Posao su, u vrijeme dok je Miljenkov otac radio kao domar u Centru za socijalnu skrb, započeli preprodajom rabljenih automobila, radili su 24 sata na dan i na koncu se uspeli na vrh u obrtničkom svijetu.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora, s Miljenkom je pohađao više razrede osnovne škole, kasnije svjedočio njegovom poslovnom razvoju.

- Bio je vrijedan obrtnik, uspješno je nastavio razvijati obiteljski posao. Obitelj se po ničemu nije isticala, nikad se nisu razmetali bogatstvom. Poput svog oca, i Miljenko je uvijek bio prisutan na benzinskim postajama, vodio računa da sve funkcionira, radili su od 0-24. Miljenkov obrt nikad nije odbio nikoga kad su trebale donacije.

Rado je pomagao različite udruge s područja Grada Novog Marofa. Svakako će nam svima jako nedostajati - kaže Siniša Jenkač.

Benzinske postaje Ivec benza vrlo su popularne u kamionskom prijevozu, zbog znatno duljih odgoda plaćanja u odnosu na konkurenciju.

Ono malo vremena što mu je ostalo između obitelji i posla, Miljenko Ivec najradije je proveo kartajući s ekipom u sportskom društvu.

Miljenko Ivec umro je od limfoma, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, punoljetnog sina i osmoškolku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 12:08