'PRAVI INFRASTRUKTURNI ZAMAH'

U OBNOVU I OPREMANJE ZGRADE ŽUPANIJSKOG SUDA U SISKU ULOŽENO 20 MILIJUNA KUNA Prostorije suda opremljeni novim namještajem i modernom tehnologijom

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 28.08.2018. u 12:27

sisak191005
zupanijski sud u Sisku
snimio Miroslav Kis
-crna-
Miroslav Kiš / HANZA MEDIA

Županijski sud u Sisku

Pune tri godine trajala je obnova, detaljno preuređenje i opremanje 100 godina stare zgrade Županijskog suda u Sisku.

Suci Općinskog i Županijskog suda i zemljišno knjižni odjel, popularna gruntovnica od prije nekoliko dana ponovo su na svojoj staroj adresi, na Trgu Ljudevita Posavskog u Sisku. U obnovu i opremanje zgrade suda utrošeno je ukupno 20 milijuna kuna, od čega je 85 posto iznosa osigurala Europska unija, a 15 posto državni proračun.

- Ovo je samo jedan od sudova koji su obnovljeni i opremljeni novim namještajem i modernom tehnologijom. U tijeku je pravi infrastrukturni zamah u sudstvu, rekao je otvarajući zgradu suda u Sisku ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Ministar je naglasio kako su i rezultati bolji, jer već duže vrijeme hrvatski suci rješavaju više predmeta nego što ih prime. Svečanosti u Sisku nazočili su i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, župan Ivo Žinić i brojni drugi suci, predstavnici državnog odvjetništva, odvjetnici i političari.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo