VARAŽDINSKI ŽUPAN

'U ODLUKAMA STOŽERA IMA PUNO POLITIČKIH STAVOVA, UCJENA I PRITISAKA' Čačić kritizirao rad Stožera pa se osvrnuo na mogući datum novih izbora

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Gost Newsrooma N1 televizije bio je varadinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić, koji je rekao da očekuje izbore u srpnju jer je to, za HDZ, politički mudra odluka.

- Realno je i dobro za zemlju da dobijemo novu vladu zbog suočavanja s ekonomskom krizom. To Plenković, naravno, mora dogovoriti s Milanovićem. Sumnjam da će Milanović ići u sukob, ali neće ni odmah popustiti - predviđa Čačić i dodaje da je ovo prilika jer je HDZ-u jasno da su krajnje populističke stranke, kako ih je nazvao, 'bez uma i razuma, poput Kolakušića i Živog zida', nestale, a i da Škorina stranka nema neki sadržaj na terenu.

- Ja sam svojedobno predlagao Račanu da održimo izbore na ljeto, nakon što smo predali dio autoceste prema Splitu. On je to odbio i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih je koalicija izgubila izbore - prisjeća se Čačić.

Govoreći o radu Stožera, rekao je da i on njihove odluke tumači kao političke.

- Puno tih odluka je posljedica političkih stavova, ucjena i pritisaka. Pa spajanje Grada Zagreba sa Zagrebačkom županijom, kada su u pitanju propusnice… Epidemiološki se rizik više povećao tom činjenicom nego da smo otvorili postolare i urare - kaže Čačić.

Vjeruje da ćemo gospodarske žrtve krize tek brojati, a o rezovima u javnom sektoru kaže da su nužni.

- Nikome ne treba smanjiti plaće, treba smanjiti masu plaća. Mi ćemo se oporavljati koliko bude trebalo, a najveći je problem turizam, od tih 13 milijardi imat ćemo ozbiljne štete, a slična situacija može biti i dogodine. Rezerve treba tražiti u snažnom smanjenju javnog sektora i privatizaciji - zaključuje Čačić u razgovoru za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:10