VATROGASCI I HEP U AKCIJI

U OSIJEKU EKSPLODIRALA TRAFOSTANICA, VEĆI DIO GRADA SINOĆ OSTAO BEZ STRUJE 'Tako jako je grunulo da sam mislila da je smak svijeta...'

 Igor Sambolec / CROPIX

U petak nešto prije 23 sata eksplodirala je trafostanica u Šarengradskoj ulici u Vatrogasnom naselju u Osijeku. Veliki dio grada zbog toga ostao je bez električne energije, javlja Glas Slavonije.

- Tako jako je eksplodiralo da sam mislila da je smak svijeta. U tom trenutku nestalo je struje, a onda sam čula ljude ispred kuće. Izašla sam i vidjela kako dim suklja iz trafostanice - ispričala je 81-godišnja Osječanka koju od stanice dijeli tek cesta.

Na mjesto događaja ubrzo su dojurili vatrogasci, a potom i policija te djelatnici HEP-a. Struja je ubrzo došla u veći dio grada, no djelatnici HEP-a su otvorili trafo stanicu i ponovno isključili struju u dijelu Vatrogasnog naselja. U eksploziji srećom nitko nije ozlijeđen, a što je uzrok havarije utvrdit će se očevidom. Jaka eksplozija čula se u čitavom Vatrogasnom naselju, ali i na Divaltovoj ulici te na Sjenjaku.

Najviše problema nakon nestanka struje imali su vatrogasci čiji je sistem pao, pa nisu mogli preko njega funkcionirati, ostao je jedino analogni sustav za broj 193. Prema nepotvrđenim informacijama u isto vrijeme došlo je do eksplozije još jedne trafostanice na gradskom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:07