PROVJERE U TIJEKU

U OSIJEKU MUŠKARAC U IZOLACIJI ZBOG SUMNJE U KORONAVIRUS Prvi nalaz bio pozitivan, ali kontrolni je bio negativan, čeka se rezultat dodatne analize

Osijek, 170114.
Americka vojska raspisala je javni natjecaj za prikupljanje ponuda za gradnju novog objekta Klinike za neurologiju u Klinickom bolnickom centru Osijek.Za taj projekat Amerikanci su osigurali milijun dolara.
Na fotografiji: zgrada ginekologije i pedijatrije u cijem prizemlju ( u tunelu u sredini objekta) bi se gradio novi odjel neurologije.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je za Jutarnji da kod jednog muškarca u Osijeku postoji sumnjiv slučaj vezan za koronavirus.

Taj čovjek je, kako nam je rekao Capak, izoliran u osječkom KBC-u, na njemu je već rađena dijagnostika, ali neuspješno pa se mora ponoviti.

- Teško je reći kada ćemo dobiti rezultate, rekao je Capak.

- Ovo se vodi isključivo kao sumnja, sve je pod kontrolom, nema drame, istaknuo je na kraju Capak za Jutarnji.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list kaže kako je od jutra u stalnom kontaktu sa svim relevantnim osobama u osječkoj bolnici i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

- Ono što je važno je da su sve mjere poduzete, osoblje osječkog KBC-a je osposobljeno i nema razloga za paniku, rekao je ministar i dodao da bi se konačni rezultati nalaza, odnosno je li ovaj muškarac uistinu zaražen koronavirusom, trebali znati tijekom dana.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, muškarac je nedavno bio u Šangaju. Također neslužbeno, doznajemo da je prvi 'screening', odnosno orijentacijski test na koronavirus bio pozitivan, no prvi detaljni kontrolni nalaz bio je negativan. Stoga su uzorci poslani na dodatne analize u Zagreb, nakon kojih bi trebalo biti definitivno potvrđeno je li riječ o koronavirusu ili ne.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo