TRAJALO SVEGA OSAM DANA

U OSIJEKU OD SRIJEDE OPET KREĆE NAPLATA PARKINGA Grad i privatni koncesionar nisu se dogovorili oko uvjeta obustave naplate

 Vlado Kos / CROPIX

Vrijeme besplatnog parkiranja u Osijeku, a nastavno na odluku Stožera civilne zaštite Grada Osijeke koje je trajalo od 23. ožujka 2020. završit će se se 1. travnja, odnosno nakon samo osam dana koliko je u Osijeku vrijedila ova odluka.

Naime, Elektromodul, tvrtka koja ima koncesiju za naplatu parkiranja na području Osijeka u ponedjeljak je nakon sastanka s predstavnicima Grada Osijeka odlučila je da će s 1. travnja obnoviti naplatu parkiranje jer između njih i Grada nije postignut sporazum o daljnjoj primjeni odluke Stožera.

Podsjetimo, odluka Stožera donesena je nakon što je u cijeloj Hrvatskoj ukinut javni međumjesni, međugradski i gradski prijevoz, pa su tako, osim za djelatnike nužnih djelatnosti, prestali voziti i autobusi i tramvaji u Osijeku. Stoga je gradski Stožer civilne zaštite dao preporuku koncesionaru za naplatu parkiranja da u narednih 30 dana ne naplaćuje parkiranje, a sve kako bi se ostalim građanima omogućio jednostavniji odlazak na posao, po namirnice ili lijekove.

No, ta priča nije dugo trajala.

„U današnjim razgovorima koncesionara (Elektromodul) i davatelja koncesije (Grad Osijek) nije postignut sporazum jer koncesionar nije prihvatio preporuku Stožera civilne zaštite, te je davatelja koncesije obavijestio da od 1. travnja nastavlja s redovitom naplatom parkiranja.

Koncesionar sukladno Ugovoru o koncesiji ima pravo odbiti preporuku jer u Ugovoru nisu izričito definirane obaveze postupanja u nepogodama poput ove, čije posljedice sada nastojimo ublažiti.

Jednostrano istupanje iz Ugovora, radi neprihvaćanja preporuke od strane Elektromodula, ipak nije opcija za Grad Osijek jer bi prouzročilo financijsku odštetu koncesionaru u iznosu 6.500.000,00 kuna.

U situaciji kada svu snagu usmjeravamo u iznalaženje sredstava za pomoć poduzetnicima i svim ostalima u potrebi, to doista nije prihvatljivo rješenje,“ izvijestili su iz Grada Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:00